Akik diétáznak/fogyókúráznak, ti sosem bűnöztök? Vagy ha igen,milyen időközönként van pl csalóétkezésetek? Csokit ilyesmiket kívántok?
Cukros édességeket,csipszet havi 1x eszem, és kínai kaját is, + félévente 2x mekis kaja, kfc. Ennyi.
Egyébként közel 6 éve lowcarb( szénhidrát csökkentett) diétás életmódon vagyok. Ez idő alatt lefogytam, közel 2 éve tartom a normál súlyomat, rendszeresen sportolok. Nekem ez a diéta vált be, rengeteget segített a fogyàsban. Én már így élek.:). Nem egy ideiglenes fogyókúra.
11
Édesség havi 1x??? Hát milyen élet az? :O
Lassan 2025-öt írunk, és még mindig vannak emberek akik a kalória = kalória elvet vallják.
Ha csak a kalóriát nézed, semmit mást csak az alábbi problémákkal nem számolsz:
- fogyás során bekövetkező izomvesztés
- megnövekedett éhségérzet (kalóriadeficit velejárója)
- elegendő makro és mikro tápanyagok bevitele
Egyébként meg minden elhízott ember törvényszerűen magasabb inzulin és leptin szinttel rendelkezik, mivel a zsírsejtek megnövekedett aránya mindezt automatikusan hozza magával. Ebből kifolyólag áh, miért is foglalkoznál az inzulin meg egyéb hormonális kérdésekkel ugye? Mikor ott tartunk, hogy az IR, pajzsmirigy alulműködés népbetegség, és enyhe esetekben ki sem lehet még mutatni. Főleg a nőket érinti leginkább, mert ők érzékenyebbek a hormonális megborulásokra, ami az elhízás törvényszerű velejárója.
Kalória = kalória, fogyást tekintve. :)
Az IR és pajzsmirigy hülyeségre hivatkozni meg még mindig nem menő. Akik szerint pajzsmirigy alulműködésük van, rendszerint nem számolják a kalóriát. Kb. 200 kalóriával ehetsz kevesebbet pajzsmirigy alulműködéssel, mint anélkül.
“magas inzulinszint mellett biológiailag lehetetlen a zsírégetés”
Hát akkor mond el kérlek a folyamatot, hogy miért lehetetlen?
15, jaj na, gondoltam, hogy te is azok egyike vagy akik szerint mindenki csak zabál, és valójában a pajzsmirigy aluműködés, IR csak kifogás, és mindenkinek az égvilágon megoldás pusztán a kalóriák csökkentése, azaz, mondjuk 1500 kalóriát napi szinten simán bevihetsz tömény cukorból is, mindenképpen fogyni fogsz vele. Persze :D tiszta röhej, igen ha pajzsmirigyes vagy akkor meg csak annyi a dolgot hogy extra 200 kalóriával csökkents :D nem tudom elhinni, hogy tényleg elhiszed azt amit leírsz.
Sajnos az ilyen emberek tipikusan az 1 bites kategóriák, nem lehet velük mit kezdeni. Olyan komplex rendszert kellene ehhez megértened, amihez sajnos nincs kapacitásod / nem érdekel.
16, olvass utána, nem hiszem hogy olyan nehéz lenne rákeresni.
Minden elhízott embernek törvényszerűen magasabb az inzulin és leptinszintje, mivel a megnövekedett zsírsejtek velejárója. Ebből kifolyólag már csak az éhség érzete is más egy elhízott embernek. Teljesen megborul a telítettségérzete, állandóan éhes stb. Ami nem csoda, hiszen az emelkedett inzulin leptin ezzel jár. Amit te ugye puszta akarterővel szeretnél kontrollálni, a megváltozott hormonrendszert. De ha esetleg teljesen megváltozna a táplálkozása összetétele mindenképp fogyás lenne a végeredmény, hiszen nem zabál óránként, mert egy jól beállított étrend csökkenti az éheségérzetet is.
Ezért nem mindegy például hogy adott kalóriamennyiséget csokiból viszel be, vagy rostokból és fehérjéből.
Másrészt az izomvesztés alapból csökkenti az alapanyagcserét, kb sz.rt adsz a pofonnak, ha azt mondod egy elhízottnak, hogy ehet bármit, csak a kalóriákat nézze. Mert ebből kifolyólag valószínűleg a fehérjebevitelre nem fog kellően figyelni, fogyás esetén meg mindenképp veszíteni fog belőle, csak sima kalóriaszámlálgatás esetén valószínűleg még drasztikusabban. Azaz, még lassabb lesz az anyagcseréje izomvesztést követően.
Sajnálom, de tényleg nem vagytok képben, és egy nagyon buta 1 bites rendszerbe próbáljátok az emberi testet beszorítani. Nyilván ezért is van annyi elhízott ember, meg fogyni képtelen, mert sokkal bonyolultabb az egész folyamat, az emberi test működése.
Nem hiába léteznek olyan szakmák mint a dietetikus, gasztroenterológus, obesitológus és stb. Mert ha ezt az egészet egy 1 bites keretrendszerbe be lehetne sorolni ami minden egyes emberre rá lehetne húzni, akkor a fogyás kérdésével nem foglalkozna semmilyen tudományág, meg nyilván nem is küzdenének vele annyian.
De majd a jóskapista megmondja a gyakoriról.
17. Szerintem engedd el, sosem fogja megérteni.
A szénhidrátcsökkentést én is dietetikus javaslatára kezdtem el, milliószor jobb mint a sima kalóriacsökkentés. Nagyon nem mindegy, hogy mit eszik az ember. Én egy hús +rizs kombináció után 2-3 óra múlva a falat kaparom, annyira éhes vagyok. Míg ha hús mellé csak zöldbabot eszem, vagy mondjuk cukkinit/káposztát, és egy kis zsíradékon átsütöm, 6 órát jól vagyok lakva. Utóbbi szénhidrátban kevesebb, kalóriában valószínű a zsír miatt több, de legalább nem korgó gyomorral kínlódom a következő étkezésig órákat.
Persze nem mindenkire így hat, de sokaknak igen. Vagyis valóban
Nem jó módszer, hogy egyesek mindenkire ugyanazt a régi kalóriás sablont akarják ráhúzni.
1500 kalória meg lófing, nem felnőtt embernek való energiabevitel. Próbáltam régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!