Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Milyen időközönként lehet...

Milyen időközönként lehet bűnözős napot tartani?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, hogy aznap azt eszek, amit megkívánsz, de azért mértékkel és nem túlzabálásról van szó!!! De pl ebédre olyan ételt, amit a többiek ,akik nem fogyókúráznak, vagy vacsoránál étteremben azt, amire a legjobban vágysz, esetleg hozzá egy desszert is.

Heti, havi 1 az, ami még nem oszt, nem szoroz a diéta során?

Én pl. csak úgy tudom tartani az életmódomat, hogy azért néha megengedek magamnak 1-1 kilengést, de nem tudom, hogy milyen gyakran tehetem meg sajnos.

2015. okt. 5. 10:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
10%
Minek kell ilyen egyáltalán? Ha igazán normálisan csinálod és ÉLETMÓDOT váltasz, akkor azokat eszed amiket amúgyis szeretsz, úgy, hogy nem hiányzik semmi, mindent megkap a szervezeted, akkor meg felesleges "bűnözős" nap. Ha meg fogyózol akkor tök mindegy, tartsál naponta, úgyis visszaszedsz mindent. Sosem értettem az ilyen "bűnözős" embereket, lecsuknak ha megeszel egy tortaszeletet vagy mi? :D Edd, csak mondjuk gesztenyelisztből, szénhidrátmentesen, egészségesen.
2015. okt. 5. 11:24
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamit ennyire kivánsz a diéta alatt, akkor az a diéta nem jó. Okosabb a megkívánt valamit rendszeresen, de kis mennyiségben fogyasztani, akkor nem fog annyira hiányozni.

Ha a napi kalóriakeretbe belefér, akkor nem gond.

A kérdésedre: szerintem max. két hetente-egyszer havonta férne bele szigorú diétába a szabadnap, különben egyre gyakoribb lesz idövel.

A legokosabb, ha kiszámolod, hogy mennyi kalóriatöbbletet jelent egy ilyen nap - mert könnyen lehet, hogy nem igazán van különbség, és akkor nem érdemes magad kínozni. Meg az sem mindegy, hogy miröl van szó - egy-egy kocka csoki nem igazán problémás, egy sült csülök inkább.

2015. okt. 5. 11:29
 3/18 anonim ***** válasza:

1. válaszoló: "gesztenyelisztből, szénhidrátmentesen, egészségesen"

Látom nem sok fogalmad van arról, amit írsz. A gesztenyeliszt minden csak nem szénhidrátmentes, 100 g-ban 70 g szénhidrát van.

[link]

2015. okt. 5. 11:32
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért olyanok itt a válaszolók, hogy egyből nekiesnek az embernek. Igenis, évek óta egészségesen élek, nincs is rajtam felesleg, szóval hátrébb az agarakkal...

Sportolok heti 5x, diétásan egészségesen étkezek.

Mégis, képzeljétek el "kedves" kommentelők, vannak olyan pillanatok, amikor egy buliban megkívánom az étteremben a jó kis rántotthúst sült krumplival. Ezeket az elkalmakat leszámítva SOHA nem eszem sem pékárut, sem lisztes ételeket, sem édességet, csokit, fagyit...stb.

VAN AKARATERŐM!

És olyan szörnyű rossz lenne ez az étrend, akkor nem tudnám évek óta tartani!

VISZONT! Ember vagyok, és van, hogy semmi kedvem párolt brokkolit enni grillezett csirkemellel, és egy jó zsíros pizzát kívánok meg, utána meg egy csokitortát. Biztos bennem van a hiba, de amellett, hogy egészségesen élek, néha tojni akarok az egészre...

és a kérdés arra vonatkozott, ki milyen gyakran teszi ezt meg. Én kérek elnézést az első válaszolótól, aki nyilván soha, és tökéletes!

Én nem vagyok az. Kb havonta egyszer tojok az egész egészséges életmódra. 31 N 162 cm/48 kg

2015. okt. 5. 11:42
 5/18 anonim ***** válasza:

Aha, igen, ilyenkor mindig kiderül, hogy a kérdező igazából anorexiás és "csak úgy" kérdezget olyanokat, hogy "diéta során" mi oszt meg szoroz. :D

"Heti, havi 1 az, ami még nem oszt, nem szoroz a diéta során?

Én pl. csak úgy tudom tartani az életmódomat, hogy azért néha megengedek magamnak 1-1 kilengést, de nem tudom, hogy milyen gyakran tehetem meg sajnos."

Ne haragudj, ha évek óra egészségesen élsz akkor ez már BEVÁLT, akkor mi a kérdés?

2015. okt. 5. 11:53
 6/18 anonim ***** válasza:
Havi 1 alkalom nem oszt nem szoroz, de szerintem heti 1 sem, ha amugy rendben van az etrended.
2015. okt. 5. 11:54
 7/18 anonim ***** válasza:
Az "edd gesztenyelisztből, szénhidrátmentesen, egészségesen" valóban félreérthető volt, rosszul fogalmaztam. A lényeg az lett volna, hoyg egészséges kajákkal VAGY szénhidrátmentesen nyugodtan lehet rendesen enni süteményt is pl.
2015. okt. 5. 11:54
 8/18 anonim ***** válasza:
44%

Na, most meglepődtem. :D

Nem is értem mi azzal a baj, ha néha megkívánunk valamit, amit nem eszünk minden nap, mert egészségtelen. Nekem a hambuger ilyen. És nem, a girnyó kis "egészséges" hambi sose lesz olyan, mint a kecsapban tocsogó, cheddarban fürdetett, amit megeszek nagy ritkán. Igen, havonta 1-2 alkalommal megkívánom, egyszer-egyszer meg is veszem, és itthon megeszem nyugiban, minden falatját kiélvezve.

Szerintem havi egy bűnözős kajálás igenis belefér.

Kérdező, esetleg elküldenél nekem egy mintaétrendet? Egy magas vagyok veled és kb annyira szeretnék lefogyni, mint te vagy. :)

2015. okt. 5. 12:33
 9/18 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond a rántott dolgokkal meg a sültkrumplival, de én ezeket mindig olaj nélkül, sütőben készítem. Nem is diétázok, de nem szeretem ha csöpög az olajtól az étel.

Szóval edd, ha szeretnéd, szerintem egy jóízűen elfogyasztott étel, amire vágysz, nem árt semmiféle képpen.

Igaza van amúgy a fentieknek, ha már évek óta jól bevált diétát követsz, akkor tudnod kellene,milyen hatással lesz egy-egy bűnözés. Szerintem a rántott hús nem bűnözés. Egy fél tepsi süti megevése már az.

2015. okt. 5. 12:38
 10/18 A kérdező kommentje:

Általában tojást reggelizem zöldségekkel, sonkával, pufi rizzsel vagy abonettel. Plusz az elmaradhatatlan kávé :)

Pl 2 főtt tojás + paradicsom, kígyóubi, paprika + egy szelet sonka, hozzá 1-2 abonett

Ebédre legtöbbször grillezett csirkemellet vagy halat eszem párolt zöldségekkel, vagy zöld salival, barna rizzsel. Most kedvencem a padlizsán grillezve.

De van, hogy főzeléket, vagy vmi rakott karfiolt, rakott kelt, ilyesmi (ezeket úgy készítem, hogy minnél diétásabb legyen).

Vacsorára is általában ugyanazt eszem, mint ebédre, de van, hogy körözöttet zöldségekkel, és sonkával, attól függ, maradt-e még főtt étel. Rántottát is elég gyakran eszem reggelire és vacsira is, zöldségekkel.

Gyakran eszek még joghurtokat, gyümölcsöket is, illetve mivel félig-meddig laktózérzékeny vagyok, ha vmi tejes dolgot eszek, főzök, akkor laktózmentes 1,5-ös tejet használok. Csak vizet iszok és ízesítés nélkül zöld teát.

Általában nem eszem rántott ételeket, pékárut, zsíros ételeket, tésztát, édességet, csokit csak nagyon ritkán, ha elcsábulok 1-1 vendégség alkalmával.

Minden hétköznap munka után egy-másfél órát edzek, ami kb 40-60 perc aerob és 15-30 perc tornázás (gugolások, kitörések, felülések, meg kis súllyal súlyzózás karra).

Attól függ, hogy menniyt, hogy mennyi energiám van aznap, de sokszor csak elkezdeni nehéz, és belelendülök az első 10 perc után.

Pontosan emiatt a hétköznapi hozzávetőlegesen fegyelmezett életmód miatt főként mikor hétvégén kiruccanunk, nagyon meg tudom kívánni én is a gyorskajákat, a tipikus magyaros ételeket, ha szülőkhöz megyünk hétvégre, pláne, anyukám palacsintája a legfinomabb :)

Nem biztos, hogy mindent úgy csinálok, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de igyekszem legalább egészségesen élni.

2015. okt. 5. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!