Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Milyen időközönként lehet...

Milyen időközönként lehet bűnözős napot tartani?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, hogy aznap azt eszek, amit megkívánsz, de azért mértékkel és nem túlzabálásról van szó!!! De pl ebédre olyan ételt, amit a többiek ,akik nem fogyókúráznak, vagy vacsoránál étteremben azt, amire a legjobban vágysz, esetleg hozzá egy desszert is.

Heti, havi 1 az, ami még nem oszt, nem szoroz a diéta során?

Én pl. csak úgy tudom tartani az életmódomat, hogy azért néha megengedek magamnak 1-1 kilengést, de nem tudom, hogy milyen gyakran tehetem meg sajnos.

2015. okt. 5. 10:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem heti egy alkalom sem okoz semmi gondot. Ha ez arról szól, hogy azt eszed, amit megkívánsz, és nem arról, hogy mértéktelenül teletömöd magad valamivel.

Sőt! Ha nem eszel óriási mennyiségeket, akkor szerintem szinte minden nap ehetsz, amit szeretsz.

2015. okt. 5. 13:04
 12/18 anonim ***** válasza:

8. vagyok.

Húúúú, köszi, hogy mindent ilyen részletesen leírtál! Kb én is ezt az étrendet követem, a sportban térünk nagyon el.

2015. okt. 5. 13:10
 13/18 anonim ***** válasza:

Teljesen beteges ez a hisztéria, ahogy nekedestek, kérdező...

Attól függ, milyen időközönként tarthatsz bűnözős napot, hogy mennyit mozogsz. Ha országúti bringázol hetente 500 kilométert, akkor akár naponta is. Hetente-tíznaponta egy naptól viszont semmiképp nem fogsz elhízni szerintem, pláne ha nem túlzabálásról van szó.

2015. okt. 5. 14:04
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves Sün Integré!

Köszönöm. Igen, emiatt kérdeztem, hiszen hiába tartom évek óta a súlyomat, észrevettem, hogy 30 felett már egészséges ételekkel is hízékonyabb vagyok, mint pizzát zabálva 20 évesen...sajnos :( Pedig akkor a mozgás is kevesebb volt.

Azért megpróbálom, hogy havi 2-3 napnál ne legyen több ilyen bűnözős nap, és akkor azt hiszem rendben leszek a jövőben is.

Azoknak pedig üzenem, akik csak fröcsögni tudnak, hogy igen, tartom a súlyomat, de észrevettem mostanában, hogy minél idősebb vagyok, annál több mindent meg kell érte tennem. Emiatt kérdeztem.

Nem szeretnék rádöbbenni arra, hogy ezek miatt a kilengések miatt lassan, de fokozatosan felszedek plusz kg-okat. Főként akkor vagyok képtelen tartani magam a hétköznapi ételeimhez, amikor hazautazunk, és anyukám, anyósom mindenféle finomságot készít, amiket gyerekkorom óta szeretek ( pl. palacsinta). Igen, lisztes, igen, hízlal, főleg lekvárosan :) De nem akarok úgy élni, hogy megfosztom magam ezektől a pillanatoktól.

2015. okt. 5. 14:50
 15/18 anonim ***** válasza:

#1: A gesztenyeliszt és a szénhidrátmentesség elég távol áll egymástól... Szénhidrát alatt nem a gabonát, hanem a szénhidrátot értem, szerintem így helyes.

De egyébként egyetértek, jó életmódváltás kell, amiben nem kell rosszul éreznünk magunkat, hogy nem ehetjük, amit megkívánunk. Én hedonista vagyok, így csináltam. Jókat eszem és nagyon ritkán kívánok meg valamit, ami nem fér bele. S ennek kiélését sem tekintem bűnnek, mert nem az.

Kérdező, nem lehet megmondani, hogy heti vagy havi egy. Nem tudjuk, milyen életmód, mekkora kilengés... Én ehetnék akár cukrot is, a kalóriadeficit alapján fogyok, az életmódom egyrészt az egészségem, közérzetem, energiaszintem miatt van, másrészt pedig segít a kalóriadeficit betartásában, de ha máshogy tartom be, ugyanúgy fogyok.

S van, akinek rossz a kilengés, bűnnek éli meg vagy könnyen abbahagyja az egészet...

2015. okt. 5. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:

No végigolvastam a kommenteket, lehet, hogy előbb kellett volna...

A sült csülök szerintem pont igencsak fogyókúrás :D Nem dobja meg az inzulint és laktat.

Nos, kérdező, nekem úgy tűnik, nagyon jól eszel és mozogsz s teljesen igazad van, hogy bár ez a jól bevált normál életmódod, olykor megkívánsz (nem őrülten, mert jaj de megfosztod magad tőle, csak normálisan) valami ebbe nem illő ételt, s a szülők házi sütije vagy palacsintája is jelent csáberőt, ezt ismerem. Nem tudom megmondani, mennyi fér bele, hisz nem lehet, erről már írtam előző hozzászólásomban, de az ilyen alkalmak úgyis ritkák, nem? Ha pedig mégis feljön 1-2 kiló (ami kilengés nélkül is megtörténhet, mennyiség kérdése), azt észreveszed. Illetve ha túl gyakran jön ilyen, másnap figyelhetsz kicsit jobban vagy mozoghatsz többet, ha nem nehéz megoldanod...

2015. okt. 5. 17:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha ennyire aggódnék egyetlen palacsinta megevése miatt, akkor már amúgy sem esne jól...
2015. okt. 6. 00:19
 18/18 anonim válasza:
ne haragudj, tényleg nem bántásképpen, de te tényleg 162 cm vagy és 48 kg??? Ráérsz hetente 5-ször másfél órát edzeni? Akkor mit aggasztod magad kéthetente/havonta egy kis rántott hús-sült krumplival?! De most komolyan... Mi lesz, ha szülsz egy-két-három gyereket?! És megborulnak a hormonok, meg jön a szoptatás? Akkor mit fogsz enni, hogy formában legyél? Esküszöm az élő Istenre: neked semmi más bajod nincs, mint hogy nagyon ráérsz ilyen piszlicsáré dolgokkal foglalkozni. Miért kell egyáltalán diétázni(!!!) annak, akinek ilyen a BMI-je??? Leszakad a pofikám...
2018. febr. 17. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!