Az elfogyasztott étel, mozgás mikor látszik meg a mérlegen? Ti milyen időközönként szoktátok mérni magatokat?
Tegnap tartottam egy csalónapot, nem kritikusan bezabálósat, pár kiskanál nutella meg pár szem chips. Ennek ellenére ma mégis kevesebbet mutatott a mérleg, mint tegnap és többet is fogytam, mint átlagosan szoktam 24 óra alatt.
Ez lehet még az előző napi fogyókúrás étrend és mozgás miatt és majd csak holnap látom a nassolást, vagy "megúsztam?"
Mindig ugyanabban az időpontban, reggel ébredés és mosdó után állok mérlegre.
Felesleges naponta, szerintem is hetente mérd
Én akkor mérem amikor eszembejut
Évek óta írom dátum szerint mikor hány kg voltam
Ha pl a napi kalória szükségleted fogyáshoz 1500 kaloria és 1200at ennél de csak nutellát, akkor is fogynál
Nem az a lényeg mit eszel hanem h ne érd el azt a szintet mikortol már hízol
Én naponta szoktam, de nem azért, mintha 24 óra alatt bármi lényeges is történne, de
1. épp az ingadozás miatt, ha csak pl. hetente mérném, és épp akkor mutatna többet, mint akár egy nappal előtte vagy utána, akkor elkedvetlenednék, és elveszteném a motivációmat
2. valahogy a mérleg motivál. Ha kedvemre valót mutat, azért, ha nem, akkor meg ugye ha jól ettem, nem tulajdonítok neki jelentőséget, mert majd újra lejjebb megy, de ha nem mérem magam, akkor valahogy az étkezésre se figyelek úgy oda.
3. 7 napos mozgóátlagot szoktam számolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!