Akik diétáznak/fogyókúráznak, ti sosem bűnöztök? Vagy ha igen,milyen időközönként van pl csalóétkezésetek? Csokit ilyesmiket kívántok?
Én nem szeretem bűnnek se jutalomnak se csalásnak titulálni. Az egészséges életmódba belefér az is, hogy néha kicsit többet vagy mást eszek, mint amit szoktam.
Az életmódváltás nem véges, mint a "fogyókúra", tehát nem fogok a halálomig kalóriadeficitben élni.
Gyógyuló falászavarosként megtanultam, hogy nem aggatok cimkéket étkezési epizódokra, mert annak van egyfajta negatív felhangja, ami bűntudatot kelthet. Javaslom, ezekkel a kifejezésekkel te is vigyázz.
Persze, hogy kívánok édességeket néha, és szoktam is enni minden nap kicsi valamit, ami belefér a kalóriakeretembe. Ha megszalad, akkor mozgok, vagy másnapra sokkal aktívabb napot tervezek. Mégis fogyok, és élem normálisan az életemet, bűntudat és "bűnözés" nélkül.
Ma tortát reggeliztem. De tízóraira humuszt zoldsegekkel, ebédre csirkés pad thait és vacsira egy babkrémes szendvicset.
Egy jó életmódváltásban nincs csalás. Minden belefér. Mértékkel.
Én nem bűnözök, és nem csalok, mert nem úgy fogom fel ezt a táplálkozás dolgot, mint valami büntetést vagy bűncselekményt. Pszichésen tedd te is helyre magadban, mert hosszútávon problémáid lesznek.
Mindent eszek, csak figyelek a kalórikeretre. Ennyi a titok.
Nincs szükségem bűnözésre mert bizonyos keretek között azt eszem amit akarok és kívánok.
Tegnap ettem pl egy kindertojást mert belefért a kalóriakeretembe.
Ma kalácsot reggeliztem mert belefér a kalóriakretembe.
Ilyen egyszerű.
Szerintem ezek az oldalon nálam komolyabban senki sem veszi az edzést, és még én is simán megeszek bármit.
Sokat tanultam a témában, teljesen mindegy mit eszel, legyen meg a kalóriád és a makróid, ennyi. Nincs a szervezetben egy kamerarendszer, ami alapján szortíroz és, ha azt látja, hogy 300 kalóriányi salátát eszel, akkor fogyni fogsz, ha pedig azt látja, hogy 300 kalóriányi csokit, akkor pedig hízni..
"A kalória = kalória hívőknek ajánlom a figyelmébe azt a jelenséget, amit simán lehet mérni is, ha valaki akarja.
A gabonaféleségek és a belőlük készült lisztek és a cukrozott cuccok evését követően a vércukor gyorsan megemelkedik és ez sokkal magasabb inzulin reakciót vált ki, mintha ugyanazt a kalóriát jó minőségű zsírban és fehérjében gazdag alapanyagokból és zöldségekből vettük volna magunkhoz.
Az étrendünk hatását tekintve a legfontosabb mutató 👉🏼 a termelődő összes inzulin mennyisége.
Ez fogja meghatározni, hogy hízunk-e vagy nem, nem a kalóriák számolása.
Ezért sajnos 500 kalória csokoládé nem egyenlő 500 kalória hallal és jó minőségű zöldséggel.
Az emberi test nem egy buta kályha, amibe mindegy mit dobálunk, hanem egy bonyolult és rendkívül intelligens, biokémiai folyamatokkal működő rendszer, ami abból építi fel a sejtjeit, amit mi beleteszünk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!