Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi a véleményetek egy ilyen...

Mi a véleményetek egy ilyen diétáról? Semmi kenyér, süti, péksüti, gabonafélék,rizs, krumpli, édességek, cukros ételek? Még barna és korpás péktermékek sem. Csak hús, zöldség, gyümölcs, magok, zsiradék, tejtermék?

Figyelt kérdés
Tartott már valaki hasonlót? Milyen eredménnyel? És lehet-e káros hatása, ha semmilyen gabonafélét nem fogyasztok?

#cukor és gabonamentes diéta?
2023. jún. 17. 09:25
1 2 3
 11/27 NTBS ***** válasza:
0%
Nem fogod sokáig bírni.
2023. jún. 17. 13:04
 12/27 A kérdező kommentje:
Én olyan vagyok, hogy ha egy kicsit eszem valami finomságból, akkor nem nagyon megy a mértéktartás. Nem tudom azt mondani, hogy csak egy palacsintát eszem, mert nem fog menni. De így, hogy teljesen elfordultam ezektől az ételektől, sokkal könnyebben elviselem a hiányukat. A közértben már nem is megyek a péktermékek felé. A főzelékeket, leveseket önmagukkal sűrítem, úgy hogy belenyomom a botmixert egy pár pillanatra.
2023. jún. 17. 13:13
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

"3 hét alatt kb mínusz 2 kb"

Ennyit minden ember testsúlya ingadozik akár egyetlen nap alatt is. Ez nem fogyás. Fogyási szándékaid vannak? Mennyi a napi kalóriabeviteled? Van fogalmad egyáltalán a kalóriaszámolásról?

"refluxom elmúlt tőle"

3 hét után nagyon elhamarkodott ilyen erős kijelentéseket tenni. A reflux tüneteit minden drasztikus étrendi változtatás tudja jelentősen csökkenteni, ettől függetlenül meg kell vizsgálni, hogy konkrétan mi okozza a reflux kórképét, mert kicsi rá az esély, hogy pont a kenyér és a rizs, úgyhogy a reflux hamar előbukkan ismét.

"Eddig rossz hatást nem tapasztaltam"

Ki mondta, hogy ennek lenne rossz hatása, pláne 3 hét alatt? Mi csak azt írtuk, hogy a gondolkodásod értelmetlen és felesleges. Bár a teljes kiörlésű gabonák és a burgonyafélék kiiktatása, a húsok, állati zsiradékok és nagyipari tejtermékek emelt fogyasztása könnyen eredményezhet problémát, pláne hosszútávon.

"sajtkészítményekben néha van rizskeményítő, de ebből csak egy kis mennyiséget eszem"

A sajtkészítményekben pont az egyébként teljesen természetes eljárással kivont rizskeményítő a legkevésbé problémás adalékanyag.

"májkrémmel vagy húskrémmel is bűnözom, mert azok is tartalmaznak gabonafélét"

A májkrém és a húskrém egy ultrafeldolgozott, gyári és vágóhídi hulladékokból előállított, telített zsírban és étrendi koleszterinben hemzsegő vacak, ami mellesleg tele van tartósítószerrel, mesterséges aromával, ízfokozóval, egyéb laboratóriumi adalékanyagokkal, amikről az elmúlt évtizedekben naponta jön ki dietetikai metaanalízis, hogy rákkeltő hatásuk szignifikáns, és akkor még nem beszéltünk az érrendszerre és a hormonháztartásra gyakorolt hatásaikról, de neked az a bajod vele, hogy tartalmazhat 0,0001 gramm gabonát. Érzed te is, mennyire nevetséges, hogy a mikrotápanyagban elképesztően gazdag krumpli tiltott, a vitaminokban, flavonoidokban, antioxidánosakba elképesztően gazdag gyümölcsök mérsékeltek, de a húskrém jöhet. Nyugodtan visszaiktathatod a kenyeret és a péksütit az étrendedbe, mert nem lesz semmivel sem egészségtelenebb a mostaninál.

Az jó, hogy törekszel a magas zöldségfogyasztásra. Reméljük, hogy ezzel felül tudod kompenzálni az étrended egyéb kontraproduktív baromságait.

2023. jún. 17. 13:24
 14/27 A kérdező kommentje:
Ha a kenyeret, péksütit visszaiktatom, akkor onnantól kezdve szinte napok alatt kilókat híznák vissza. De a rizstől és krumplitól is ugyanez.
2023. jún. 17. 13:30
 15/27 A kérdező kommentje:
Ezeket a hús- és sajtkészítményeket is csak azért eszem, hogy a nyers zöldségeket élvezhetőbbé tegyem, próbálok ezekből keveset és sok uborkát, paradicsomot, paprikát enni hozzájuk, kenyér helyett egy szelet cukkinira szoktam kenni őket.
2023. jún. 17. 13:33
 16/27 anonim ***** válasza:
49%

"kenyeret, péksütit visszaiktatom, akkor onnantól kezdve szinte napok alatt kilókat híznák vissza. De a rizstől és krumplitól is ugyanez"

Napok alatt nincs hízás, ahogy fogyás sem. A hízás és a fogyás hetekben, hónapokban értelmezhető biológiai folyamat. Amit te egyik napról a másikra látsz a mérlegen súlyváltozás, a természetes ingadozás, amit a víz, a salak, a széklet, a só, az elektrolit, a glikogén okoz, nem a kenyér általi hízás. Kicsit kerülj képbe legalább minimálisan a dietetikával, mert lesznek bajaid így később. Így alakul ki az étkezési zavar, és az ezekhez társuló krónikus szorongás. Egyébként meg ne egyél az idézett élelmsizerekből annyit, hogy ezáltal tartós kalóriatöbbletbe kerülj, és akkor nem fogsz tőlük hízni, így nem kell őket felesleges kizárni. Ezért is lenne jó többek között, ha megismerkednél a kalóriaszámolás fogalmával.

2023. jún. 17. 13:48
 17/27 A kérdező kommentje:
Rengeteget használtam a kalóriabázist, de semmire nem mentem vele. Nem tudott megakadályozni a túlevésben. A szénhidrátok rabja voltam, gondolom a termelődő inzulin megkövetelte, hogy folyamatosan vigyem be a nagy mennyiségű édességet. Most úgy érzem, hogy tudom szabályozni az étvágyamat.
2023. jún. 17. 14:52
 18/27 anonim ***** válasza:
A kalóriabázis nem zabál helyetted.
2023. jún. 17. 15:19
 19/27 anonim ***** válasza:
63%

"szénhidrátok rabja voltam"

A szénhidrát egy esszenciális makrotápanyag, egy szerves vegyület, nem egy kemikália, vagy nem egy narkotikum, ami képes lenne fizikai függőséget okozni. A zöldségekben és a magokban is rengeteg szénhidrát van, de még a tejtermékekben is tud lenni nem kevés, azokra nem vagy függő? A szervezeted kiválasztotta, hogy felismeri a kenyérből és a burgonyából származó szénhidrátot, és csak akkor alakított ki függőséget? A rizsből származó glükózra függő vagy, de a mandulából származó glükózra nem? Értem. Nem lehet, hogy inkább csak simán nincs akaraterőd, nem bírod behúzni a cipzárt a szádon, és a kajálásra örömforrásként, önjutalmazó mechanizmusként, dopaminszerzésként gondolsz, és mivel az evés kvázi pótcselekvés, ez okozta a problémát? Nem, a teljes kiörlésű gabonák okozták a problémát, igaz?

"a termelődő inzulin megkövetelte, hogy folyamatosan vigyem be a nagy mennyiségű édességet"

Annyira imádom, ezeket a teljesen tudománytalan, nem létező megállapításokat, amiket laikusok gyártanak két elolvasott Nők Lapja cikkek, meg ketogén facebook csoportok alapján.

2023. jún. 17. 15:22
 20/27 anonim ***** válasza:
30%
Én évek óta nem eszek kenyeret, pékárukat, sütit, édességet, cukrot, és a többit. Nem fogyókúra miatt, hanem azért mert nem szeretem az édes dolgokat, kenyértől, zsömléktől felpuffadtam, pékáruk meg nincsen ami finom lenne ( külföldön élek, ami pékáru van az nagyon pocsék) krumpliért sem vagyok oda.Rizst eszem, meg bulgurt. De ennek ellenére nem fogyok. Fogyás csak akkor indult be, amikor figyeltem a kalóriabevitelre. Sokat sétáltam, mozogtam, és igyeleztem tartani a napi kalóriamennyiséget. De ez tartható akkor is ha valaki kenyeret, pékárut stb eszik. Figyelni kell a mennyiségre.
2023. jún. 17. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!