Hogyan változtassak az étkezéseimben ha nem szeretem a tejtermékeket, így nem tudok elegendő fehérjét bevinni?
Szeretnék változtatni az étkezéseken, ami most főleg szénhidrátból áll.
Tejtermékeket nagyon ritkán viszek be, (heti egyszer), nem szeretem, és ha eszem pl. egy joghurtot marja a gyomrom.
Nehéz így nekiindulni,mert tanácstalan lettem.
Nagyon köszönöm a gyors válaszod, én is gyanakszom a tejérzékenységre.
És a glutént hogyan viszed be?
Glutent nem viszek be,cöliákiás vagyok,ez egy autoimmun vagyis a szervezetem rogton elkezdi szepen lassan kinyirni magat. Ez okozta a tejintoleranciat mert kinyorta az osszes tejemeszto enzimet a belemben. Ha arra gondolsz h mivel helyettesitem: köretnek:amaránt, köles, hajdina, quinoa,rizs
Zabpehelybol glutenmentes zabpehely
Pekarut otthon sutok lisztkeverekekbol:hajdinaliszt, barna rizsliszt, kölesliszt, lenmagliszt.....
Abonettekbol köleses, illetve kukoricás abonett
Tesztabol ilyen specko glutenmentes teszta, de az ritkan eszek
Illetve hat minden egyeb pl rántás a levesbe, panirozas vagy ilyenek ezekbol a lisztekbol csinalom vagy kulon zsemlemorzsa..
Maceranak hangzik de itthon eleg konnyu akkor nehez ha elmegyunk valahova mert ott kb csak a natur csirke rizs es az is akkor ha nem volt keresztszennyezve.
Nem lehet egyszerű, de biztosan már megszoktad.
Gondolom az átállás a nehezebb, változtatni én is szeretnék, de majd fokozatosan.
Össze kell állni a fejembe, hogy mik az egészségtelen ételek...
A hüvelyesekben, zöldségekben, húsokban rengeteg fehérje van, be lehet vinni tejtermék nélkül is!
Nézz utána miben mennyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!