Hol találok tejtermék mentes diétát?
Szerda van, Kedves Kérdező, és valami nagyon nem stimmel a szerdával.
Hogy-hogy tejmentes diéta?
Elvileg egyetlen embernek sem kellene (szabadna) tejtermékeket ennie, hát ha te ezt figyelembe veszed akkor nem veszed meg a boltban. Senki sem teszi a kosaradba a joghurtot és fizeti kis a teszkó pénztárnál.. helyetted.
Mindenféle zöldség és húsok beszerezhetők a piacon (vagy a Pennyben), ha te nem eszel spenótot akkor nem kell azt sem megvenni. Egyébként a szója megint olyan élelmiszer mint a tej (talán kevésbé káros) -> kényszer élelmiszer éhezéshez. Senkinek sem kell tofut ennie ha vannak zöldségek és húsok. Márpedig.. vannak, én voltam a múlt héten piacon és láttam :)
Fogyaszd a húsokat és a zöldségeket, ezek szénhidrátszegények (kivéve a krumpli, kukorica, bab-borsó de ezt úgyis tudjuk) és jó lesz az étkezésed!
Akkor talán ne fogyókúrás recepteket nézz, én töméntelen sok ételt láttam már tejtermék és szója nélkül... :D Bár nekem recept se kell, s ha van, akkor is módosítom sok ponton.
Ott van pl. a curry, amibe szinte bármilyen zöldség s pár gyümölcs beletehető, hússal még sosem próbáltam, viszont a rizs nem kötelező hozzá. Tegnap hasonló dolgot kreáltunk, de tandori masalával, nem curryporral, ebben főtt tojás is volt :) De ettem már tojáspörkölt+saláta kombót is, nekem az is tetszett. A húst gyakran evőknek igazán könnyű, valahogyan elkészít valamilyen húst és mellé süt/főz/párol/pürésít olyan zöldséget, amilyet szeret s ami van... A variációk száma igen nagy, ne mondja nekem senki, hogy mittudomén, a zöldspárgás lazac ugyanolyan, mint a marhasült párolt káposztával...
Tojásételekből is kismillió van s igazán nem nehéz újítani, én elég lelkesen dobálok bele mindenfélét (zöldség, olajos mag) s hol serpenyőben sütöm, hol megmikrózom...
Nem tudom, mit nevezel fogyókúrás receptnek, de nem a nőimagazinos dolgokból kell kiindulni. A zsírtól sem kell félni, anélkül fogalmam sincs, hogyan laknak jól s működnek az emberek...
Csak a curryre reagálok:
Nagyon finom a currys csirkemell és a currys gomba is. Nem rizs kell hozzá, hanem saláta.
Elfeledtem, hogy hiszen én is ettem már currys csirkét, havernál, elég finom volt, pedig nem szeretem a szárnyasokat. Persze a húsnélküli jobban ízlik.
Nos, nem tudom, a csirkéhez megy-e, valószínűleg igen, én kókusztejjel próbálnám meg... Vagy simán kihagynám a tejfélét és nem helyettesíteném semmivel. A currybe alapvetően curry kell, nem tejtermék. Bár a tegnapi tandori masalás ételnek is jót tett a kókusztej... Igaz, én nagyon szeretem a kókusztejet :)
200 forint egy zacsi kókuszreszelék.
Akkor egyébként nincs más, fel kell nevelni egy tehenet, pároztatni aztán majd fejni, és akkor lesz igazi tej. Ha tényleg kihagyhatatlan a receptekből.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!