Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Hol találok tejtermék mentes...

Hol találok tejtermék mentes diétát?

Figyelt kérdés
Sajnos minden fogyókúrás receptben van joghurt, túró, és olyan ételek, amiket nem szeretek, nem bírok megenni. Spenót, tofu, szója, ilyeneket sem szeretnék. És lehetőleg minden alapanyag beszerezhető legyen a Pennyben vagy a piacon, mert vidéken nincs más. Tudtok ilyen étrendet a neten?
2013. máj. 29. 08:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Paleo.
2013. máj. 29. 08:15
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

Szerda van, Kedves Kérdező, és valami nagyon nem stimmel a szerdával.

Hogy-hogy tejmentes diéta?

Elvileg egyetlen embernek sem kellene (szabadna) tejtermékeket ennie, hát ha te ezt figyelembe veszed akkor nem veszed meg a boltban. Senki sem teszi a kosaradba a joghurtot és fizeti kis a teszkó pénztárnál.. helyetted.

Mindenféle zöldség és húsok beszerezhetők a piacon (vagy a Pennyben), ha te nem eszel spenótot akkor nem kell azt sem megvenni. Egyébként a szója megint olyan élelmiszer mint a tej (talán kevésbé káros) -> kényszer élelmiszer éhezéshez. Senkinek sem kell tofut ennie ha vannak zöldségek és húsok. Márpedig.. vannak, én voltam a múlt héten piacon és láttam :)

Fogyaszd a húsokat és a zöldségeket, ezek szénhidrátszegények (kivéve a krumpli, kukorica, bab-borsó de ezt úgyis tudjuk) és jó lesz az étkezésed!

2013. máj. 29. 08:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Akkor talán ne fogyókúrás recepteket nézz, én töméntelen sok ételt láttam már tejtermék és szója nélkül... :D Bár nekem recept se kell, s ha van, akkor is módosítom sok ponton.

Ott van pl. a curry, amibe szinte bármilyen zöldség s pár gyümölcs beletehető, hússal még sosem próbáltam, viszont a rizs nem kötelező hozzá. Tegnap hasonló dolgot kreáltunk, de tandori masalával, nem curryporral, ebben főtt tojás is volt :) De ettem már tojáspörkölt+saláta kombót is, nekem az is tetszett. A húst gyakran evőknek igazán könnyű, valahogyan elkészít valamilyen húst és mellé süt/főz/párol/pürésít olyan zöldséget, amilyet szeret s ami van... A variációk száma igen nagy, ne mondja nekem senki, hogy mittudomén, a zöldspárgás lazac ugyanolyan, mint a marhasült párolt káposztával...

Tojásételekből is kismillió van s igazán nem nehéz újítani, én elég lelkesen dobálok bele mindenfélét (zöldség, olajos mag) s hol serpenyőben sütöm, hol megmikrózom...

Nem tudom, mit nevezel fogyókúrás receptnek, de nem a nőimagazinos dolgokból kell kiindulni. A zsírtól sem kell félni, anélkül fogalmam sincs, hogyan laknak jól s működnek az emberek...

2013. máj. 29. 09:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Csak a curryre reagálok:

Nagyon finom a currys csirkemell és a currys gomba is. Nem rizs kell hozzá, hanem saláta.

2013. máj. 29. 12:22
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Rákerestem a currys csirkére, de 3dl tejszín kell bele vagy másik recept szerint nagy doboz tejföl. Aki írta, hogy készíti ezt el?
2013. máj. 29. 12:49
 6/13 anonim ***** válasza:

Elfeledtem, hogy hiszen én is ettem már currys csirkét, havernál, elég finom volt, pedig nem szeretem a szárnyasokat. Persze a húsnélküli jobban ízlik.

Nos, nem tudom, a csirkéhez megy-e, valószínűleg igen, én kókusztejjel próbálnám meg... Vagy simán kihagynám a tejfélét és nem helyettesíteném semmivel. A currybe alapvetően curry kell, nem tejtermék. Bár a tegnapi tandori masalás ételnek is jót tett a kókusztej... Igaz, én nagyon szeretem a kókusztejet :)

2013. máj. 29. 13:52
 7/13 anonim ***** válasza:
Kókusztej, kókusztejszín, kesudió tejföl..
2013. máj. 29. 14:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Ne ezek nincsenek sem a piacon, sem a Pennyben. :)
2013. máj. 29. 14:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezek mind olyan árban vannak, hogy ennyiért étteremben adnának homárt is...
2013. máj. 29. 15:21
 10/13 anonim ***** válasza:

200 forint egy zacsi kókuszreszelék.

Akkor egyébként nincs más, fel kell nevelni egy tehenet, pároztatni aztán majd fejni, és akkor lesz igazi tej. Ha tényleg kihagyhatatlan a receptekből.. :D

2013. máj. 29. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!