Le kell adnom pár kilót. Olyan laktózmentes tejterméket keresek, amiben sok a fehérje, és kevés a zsir. Létezik ilyen? Persze lehet más is nem csak tejtermék.
Pl modzarella...
Vagy whey protein...
Amúgy nem értem az összefüggést a zsírszegény tejtermék és a fogyókúra közt :)
Akármennyi zsírt ehetsz, ha jól érzed magad s van deficited, erre nincs felső limit, mint a fehérjére. Nem látom be, miért ne lehetne akár napi 300 ghramm zsírral szálkásítani, nyilván lehet, aktivitás kérdése. Nekem nem nagy az aktivitásom s testméretem, izmom sem, én 100-130 grammal tudok optimálisan fogyni. Természetesen a szénhidrát nem sok az étrendemben, hisz akkor az összkalória is sok lenne.
Fehérjét pofonegyszerű bevinni tejtermék nélkül is, sovány formában hús, tojásfehérje, akár fehérjepor, zsírosan pedig hús, tojás, sajt... Én nem is eszem húst, mert akkor elszállok a fehérjével, ami nem jó. Tojással is elszállok néha, de igyekszem vigyázni :D
Én se úgy születtem, hogy tudtam mindent s ma is keveset tudok (pár nagyságrenddel persze többet, mint amit itt írtam, szerintem senki sem ment bele a tudományos dolgokba, még gluconeogenesis se volt, pedig az elég alap), mondjuk engem érdekel a téma és amúgyis hosszú, egészséges életet akarok s elég kreatív vagyok ahhoz, hogy egy számomra igazán egészséges étrendet is maximálisan élvezzek :D
A lényeg az számodra, hogy simán növelheted a zsírt a szénhidrát rovására, ha neked az jobban esik, ettől nem fogsz kevésbé fogyni. Legalábbis nagyvonalakban ez a helyzet, mert állítólag egyeseknek csak fogyás szempontjából sem teljesen mindegy, hogy milyen makrotápanyagot esznek, biztos bekavar valamit a működésükbe. Mindenképpen figyelj a testedre, hogy lásd, mi esik neki jól... Az egyik embernek a jó kis teljes testes súlyzós edzése előtt be kell tolnia egy csomó szénhidrátot, a másiknak az előző evése után 18 órával ideális ez és utána sem jut eszébe több szénhidrátot bevinni, mint ami 2 paradicsomban van. Sokfélék vagyunk, nem felel meg mindenkinek ugyanaz a táplálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!