Tejsavó fehérjeport lehet inni, de tejterméket nem tanácsos?
A tejtermék tele van zsírral és cukorral (szénhidráttal, CH).
A tejsavó fehérje egy kivonat, ami nagy százalékban fehérje, ami az izomzat építő eleme. Abban kevés cukor és zsír van.
Nagy különbség.
Kétféle elmélet létezik. Az egyik a paleolit oldal, amely szerint csak az evolúció által nekünk szánt, emberi szervezetnek előnyös dolgokat szabad a szánkba vennünk, így az összes tejtermék egyértelműen kiesik. A tejsavót pl. külön azért nem ajánlják mert magas inzulinreakciót okoz, ami a paleósbácsik szerint nem jó, a testépítőknek meg pont kapóra jön.
A másik oldal szerint a tej azért nem jó, mert van benne laktóz meg tejzsír, ami a fejlődésünkre negatív hatást gyakorol, a tej által kiváltott, mások szerint kritikus fontosságú élettani hatások mellékesek (vagy tagadottak) a testépítők szemében. A tejsavó a tej leganabolikusabb része a rendkívül gyors gyomorból vékonybélbe áramlása okán, 20-30 perccel a lenyelése után már a vérben van, ami pl. edzés után előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!