Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Nem megáll, hanem be se indul...

BojackFan kérdése:

Nem megáll, hanem be se indul a fogyás - miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

32 éves nő vagyok. Enyhe IR-em van, viszont én nem a 160 grammos diétát tartom, hanem LCHF-et kezdtem el most kb. egy hónapja. Nagyjából 100 gramm szénhidrátot viszek be egy nap, ez lényegében csak az elkerülhetetlen gyors szénhidrátokból tevődik össze (pl. a tejben vagy a Zero barban lévő).

Majdnem minden reggel futok (csak akkor nem, amikor érzem, hogy muszáj pihentetnem az izmaimat), vagy rövidebb, intenzívebb (HIIT) típusút, vagy középtempósabb 30 perceset. A végére mindig jól kifáradok és lihegek, mint a fene, szóval érezhetően megdolgoztatom magam...

Így, az edzések miatt kb. 2000 kalóriát viszek be egy nap - próbálok megállni úgy 1600-1700 körül, de egyre inkább úgy látom, hogy akkor annyira éhes maradok este, hogy el se tudok aludni, vagy pár óra alvás után felébredek, hogy éhen halok...

Ezért muszáj 2000 körül ennem.

És még így is üres hassal, farkaséhesen ébredek.

Így, éhgyomorral, illetve ha tényleg borzasztóan éhes vagyok, akkor egy fél Zero barral a gyomromban szoktam elindulni futni.

Hozzáadott cukrot EGYÁLTALÁN NEM eszem, de még gyümölcsöt se!

Maglisztekből sütök magamnak kekszeket, amiknek gyakorlatilag nulla a szénhidráttartalmuk, de ettől még számon tartom a kalóriatartalmukat, mindent szigorúan lejegyzetelek, amit megettem.

Ez megy egy hónapja (zabálós, nem mozgós, sokkal több szénhidrátot bevivős hónapok után).

És se kilóban, se centiben SEMMI változás! Na jó, a centi talán ment le 1-et, de az szerintem inkább vízveszteség.

Van bárkinek hasonló élménye, hogy még egy hónap után se indult be a fogyás? Be fog egyáltalán??

Szeretném kérni, hogy csak az válaszoljon, aki tud jóindulatú, normális stílusban írni! A lenéző, gonoszkodó, kioktató kommentelők légyszi inkább máshol éljék ki a komplexusaikat...

Nagyon köszönöm előre is, ha bármi tanáccsal tudtok szolgálni!

Megyek futni...

2019. júl. 26. 08:06
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok a kortizolról, hogy ha magas, akkor közvetve fokozza az inzulinrezisztenciàt. Ezért is jó a testmozgàs, levezetni a stresszt, hogy csökkenjen a kortizolszint. Mr vizsgálaton voltàl? Én magas kortizol miatt agyalapi mirigy daganat gyanús voltam, de végül nem derült ki semmi konkrét.
2019. aug. 1. 22:14
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld a zsírbevitelt. Lchfen annak kell a legtöbbnek lennie. Emiatt plàne nem érdemes kalóriàkat szàmolgatni. Ha visszafogod a cht meg a zsírt is, mert kalóriàkon aggódsz, éhes leszel. Mert ugye a zsír emeli meg legjobban a kalóriàkat, viszont nem emeli az inzulinszintet ami ha magas, akkor hízik az ember, fogyni meg nem lehet mellette.

A fehérje nem kell extra magas legyen mert az is okoz inzulinvàlaszt.

2019. aug. 1. 22:27
 33/34 A kérdező kommentje:

most voltam az 1 honapos testosszetetel-checken. TELJESEN ugyanazok a szamok.

1 honapja alig eszem ch-t es annyit sportolok mint eletemben eddig soha.

ha 2000 kcalnal kevesebbet eszem egy nap, akkor olyan ehes vagyok, hogy elaludni se tudok este.

elkeserito...

de amikor szendvicseket es csokikat meg fagyikat zabaltam pl tavaly nyaron, meg leszartam a mozgast, akkor fogytam tobb kilot..

a kov honapban annyit valtoztatok, hogy meg jobban visszafogom a tejcukrot - mert mar kb az az egyetlen ami a ludas lehet, hacsak nem az van, hogy a bevitt zsir is mind lerakodik... -, illetve a futasok helyett kifejezetten erositeni fogok. ezektol a magas intenzitasu futasoktol ugyanis nem kifejezett izomlazam volt, inkabb izomfaradtsagom. arra gondoltam, ha inkabb erositek - amitol erezhetoen izomlazam szokott lenni -, az talan beinditja a folyamatokat...

2019. aug. 13. 17:11
 34/34 anonim ***** válasza:
A súlyod se változott?
2019. aug. 14. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!