Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Csak szerintem hülyeség a...

Csak szerintem hülyeség a paleo diéta?

Figyelt kérdés
Azért mondom ezt mert nem ehet az ember egész életében csak húst meg zöldséget,azt hogy állandóan kerülöd a szénhidrátot azt fogja eredményezni hogy valami felhalmozódik valami pedig teljesen kiürül a szervezetedből,és mindenre szükség van a szervezet fenntartásához, az hogy az ember egy húsevő lény pedig úgy ahogy van hülyeség, mert mindenevő,és amikor elkezdett termelni, és a kenyér vált a fő táplálékká,, akkor se jelentkeztek nála az ilyen szív és érrendszeri megbetegedések. A mai kenyereket már teljesen máshogy csinálják,mint régebben, ez okozhatja ezeket a betegségeket. Ráadásul a paleo étrend rohadt drága: csirkemell, hal, tenger gyümölcsei, gombák... ezek nem olcsó dolgok
2015. júl. 29. 16:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

*másrészt meg tényleg komoly dolgokról írtam, ez a másik ok ami miatt nem volt könnyű megérteni. Meg több dolgot is belekevertem, önmagában csak a paleó nem túl izgalmas téma, így hozzácsaptam még ezt-azt a nézetkülönbségekről.

Ez érdekesebb szerintem.

2015. aug. 4. 07:36
 12/22 anonim ***** válasza:
2015. aug. 4. 07:36
 13/22 anonim ***** válasza:
Van aki hülyeségnek tartja és vagyunk mi, a másik csoport, akik követjük. Amióta ez az étrendem (3 éve) kiváló a közérzetem, állandó a testsúlyom.
2015. aug. 13. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül ilyen radikálisan gondolkodni! A paleo sem zárja ki a szénhidrátokat, csak csökkenti a mértéküket, illetve nem gabonafélékből fedezi. Edzőként és leendő orvosként magam is azt vallom, hogy nem árt időnként gabonát fogyasztani, mert keményítő szükséges bizonyos élettani folyamatokhoz, és jobb szénhidrátforrás, mint a cukrok!

A paleoban szerintem vannak kimondottan jó gondolatok (kevesebb feldolgozott élelmiszer, természetes táplálékok fogyasztása, adalekanyagok és antinutritív vegyületek csökkentése)! Néhány paleos alapanyagot magam is használok, annak ellenére, hogy az elmélet nem minden pontjával értek egyet. Lásd, gabonafogyasztás! :) Amit én képviselek, az egy könnyű, kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás.

Am, attól, ha nem értek egyet 100%-ban valamivel, még nem gondolom automatikusan hülyeségnek! Ha érdekel a téma, és hajlandó vagy kicsit rugalmasabban, plasztikusabban gondolkodni, illetve megszabadulni az előítéleteidtől, akár profitálhatsz is a paleos vagy paleo felé hajló szerzők publikációiból.

Érdemes volna elolvasnod Jamineték Tökéletes egészség diéta című könyvét, illetve a zoldhaz.info honlapon található cikkek is paleora épülnek, de nem szigorú paleot tart a szerző, hanem ésszerű, tudományosan megalapozott érvek mentén átalakított diétát, és nagyon durván kimaxolta a témát! Szerintem érdemes belekukkantani! :)

2015. aug. 14. 14:59
 15/22 anonim válasza:

mindenben van szenhidrat, csak nem mindenben olyan sok.

en autoimmun betegseg miatt csinalom, szerintem nem hulyeseg. de megertem, hogy egy egeszseges ember, aki barmit ehet (mint en regen) furcsanak tartja ezt (mint en regen):)

2015. nov. 17. 02:45
 16/22 anonim ***** válasza:

Arra is szabad gondolni, hogy minden vélemény csak egy szerencsétlen, sarkított világnézet, vallás (az enyém is) és halál mindegy, hogy ki miben hisz.

Olyan szinten, hogy a paleo kritikus cikket összedobó Boldógkői véleménye is tökéletesen irreleváns, és ugye pl. Szendié is. Meg az enyém is.

Aki meg beteg és paleó segít neki, annak jó, ennyire egyszerű :)

2015. nov. 17. 08:18
 17/22 "Lili" válasza:
Szerintem is hülyeség,kicsit önkényes és nagyon haszonvadász. Szerintem!! Gyerekeknek, terheseknek és szoptató anyáknak nem is lehet paleozni, orvosok és dietetikusok szerint. Coeliakias vagyok, mégsem javasolják nekem az orvosok! Ellenben van néhány tuti recepjük, azokból én is "profitálok":)
2016. febr. 12. 19:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Az orvosok és dietetikusok nem kis része nem ért a táplálkozáshoz, ebben nincs semmi különös. Ha az ember mindent bevisz, amit kell, akkor mégis mi a gond?

Ami a keményítőt illeti, egyrészt a szénhidrát nem esszenciális tápanyag, a test megoldja a szükségletet (egyébként mihez kell keményítő? a glükózt tudom, de nem minden cukrot arra bont a test? mint összetett cukrot, nem is tudja használni, vagy rosszul tudom? nem vagyok nagyon jó ebben a témában), de keményítőforrás van paleo is bőven, nem kell ahhoz gabona.

2016. febr. 12. 22:07
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem javasolják az orvosok és a dietetikusok?

És kit érdekel a fogyatékos orvosok és dietetikusok véleménye? Az orvosok, akiknek statisztikailag elég alacsony az átlagéletkoruk, magas közöttük a drogfogyasztók aránya? Mégis miféle relevanciája van az ő véleményüknek? :D

Nem azt mondom hogy nem lehet igazuk, na de mégis, miért pont ezek a csoportok? Mert ma őket kiáltják ki szaktekintélynek? És ha holnap a seggszőrömet kiáltják ki, akkor attól fognak választ várni? :)

2016. márc. 8. 18:33
 20/22 anonim válasza:
100%

Nem akarok részt venni vitában, és bevallom, nem is olvastam végig az összes hozzászólást.

Csak egy dolog: végre fel kéne fogni, hogy az orvosok NEM ÉRTENEK a táplálkozáshoz. Lehet, h durván hangzik, de ez az igazság. Szóval teljesen felesleges rájuk hivatkozni.

Érdemes beleolvasni orvosok által írt paleoellenes cikkekbe: 99%-uk tele van tárgyi tévedéssel, logikai bukfencekkel.

2016. ápr. 4. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!