Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Parmezánsajt paleoban? Csak...

Parmezánsajt paleoban? Csak 0.5 g ch 100 g-ban.

Figyelt kérdés
2013. máj. 18. 11:55
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A szénhidrát pusztán energia. Persze, hogy a testépítőknek szükséges, de azért nem mindenki emelget 100 kg-os súlyokat egész nap. A zsírból is lehet energiát meríteni, nagy különbség, hogy a zsírt nem raktározza a szervezet. Szénhidrát nélkül lehet élni, de zsírok és fehérje nélkül nem.
2013. máj. 18. 13:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Először talán pótold be a táplálkozás területén való hiányosságaidat. "

Ne viccelj, ebben a szemeszterben voltam bent a corvinus egyetemen 1 darab táp.tudomány előadáson. Elmondták hogy jók a tejtermékek, 'sírva' rohantam ki, csak hogy viszonylag kulturált maradjon a légkör. Majd lassan elmegyek vizsgázni a dologból, kíváncsi leszek milyen kérdésekkel bombázhatnak. Az idióták.

"Nem tudom miféle démoni dolog lehet a szemedben az inzulin szekréció, de egyébként mindent amit megeszel enzimek segítségével bont le a szervezet. "

Most miért enzimek? Konkrétan az inzulinról beszélek, nem enzimekről.

"Szerintem amire te gondolhatsz az a gyors szénhidrátok évekig tartó fogyasztásának hatására kialakuló inzulinrezisztencia.

Nem poénból van mondva a teljes kiőrlésű kenyér, vagy azért mert pékségem van és alacsony rá a kereslet."

Szopacs. A tk. kenyér ugyan úgy nagy inzulinválaszt vált ki mint a fehér liszt. Sőt, nagyobbat ezért nem emelkedik meg annyira a vércukorszint (alacsonyabb GI, bár így is magas). Patkányok, disznók és éhezők esznek teljes őrlésű lisztet. Meg megtévesztett nyugati típusú fogyasztói társadalmak szerencsétlen tagjai.

" A teljes kiőrlésű kenyérben lassú felszívódású szénhidrátok vannak. Ami azért jó, mert nem esik le hirtelen a vércukorszint"

Mind a pék, mind az élelmiszermérnök (jelen) tudja, hogy minden gabona lisztben gyors felszívódású keményítő van, tehát gyors szénhidrát, magas glikémiás indexszel és telítettséggel. Tehát gyorsan leesik a vércukorszint, nagy inzulinszint emelkedés mellett. Normál esetben eleve nem esik le a vércukorszint, mert nem eszik lisztet az ember és nem nagyon emelkedik meg.

"A zsíroknál tudod miért nem esik le a vércukorszint? Mert nem is megy fel és fáradt leszel. A zsírok lassítják az emésztést.

Egyébként a legjobb fogyasztó az izomszövet. "

Igen, én is ezt írom. A zsírfogyasztás nem okoz vércukorszint emelkedést. Ez a jó bennük. Nem leszek fáradt, más sem lesz fáradt, kialakult inzulinrezisztenciával élő emberek fáradtak lesznek - nem a zsírtól, hanem a cukorhiánytól. Persze így csak egyre betegebbek lesznek.

Legjobb fogyasztó az izomszövet, ezért nem kéne hegyeket növeszteni belőle fölöslegesen. Élhet az ember takarékosan is, ez nem azt jelenti hogy nem lehet valakinek atletikus fizikuma, vagy hogy ne eddzen. Csak a nagy izomtömeg értelmetlenül sok energiát emészt fel, ez már más téma igazából. Na a nagy izomtömeget segíti a cukor, liszt és az inzulinlöket :) Testépítés 1. lecke :)

NEM OLVASTAM előre hogy a testépítőkkel fogsz példálózni. Mint látszik én is szívesen írok róluk. Tehát

"Szerintetek a naturál testépítők (hogy ne lehessen felhozni a kokszot) miért 1/3 2/3 szénhidrát-fehérje diétát folytatnak? Mert olyan ostobák? Miért nincsenek paleolit testépítők?"

Azért esznek sok szénhidrátot, mert könnyebb úgy izomtömeget növelni. Mert az a céljuk hogy izomtömeget növeljenek. Őket nem érdekli az egészség, a diabétesz, meg úgy semmi: a testépítés, testszobrászat az izomtömegről szól, esztétikáról. Tehát ahogyan ők esznek, az részünkről irreleváns, egyikünk sem akar nagy izomzatot magának (ha igen, akkor egyen és eddzen úgy mint a testépítők).

Paleós testépítő (van) általában azért nincs, mert aki az egészségéért elhivatott az elvben nem egyeztethető össze az izomgyarapodást maximalizáló életmóddal. Tehát most valaki vagy testet épít, inzulincsúcsokat használ ki, vagy egészséges és hosszú életű akar lenni, alacsonyan tartja az inzulinszintjét (bár a zsírfogyasztás emeli a tesztó szintet) és nem törekszik fölöslegesen nagy izomtömegre (lásd taichi mesterek).

2013. máj. 18. 13:54
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Akkor miből akarsz fogyni ha nem az elraktározott zsírból? Megnézed a hasadon az úszógumit szerinted az micsoda? Fehérje? Egyébként tudod mi van még sok a zsíros húsokban zsíron kívül? Koleszterin...

Egyébként a különbség tudod miben van a testépítő és az egészséges étrend között? A mennyiségben...

2013. máj. 18. 13:56
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen zsírból szeretnék fogyni, pont ezért eszem zsírt. Érdekes, de igy van.
2013. máj. 18. 14:04
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Remélem nálad ez nem egy komoly vallás és most nincs minek összetörnie...
2013. máj. 18. 14:06
 16/22 anonim ***** válasza:

A koleszterin is zsír, lényegében. Tök jó, eszem bőven! Nem mintha ez kihatással lenne egy mindenevő vérkoleszterinszintjére, nem mintha a vérkoleszterinszint kapcsolatban lenne betegségekkel.. de tudom van olyan iskola ami szerint igen. Egészségükre :)

Egy hagyományos testépítő étrendben nem csak a mennyiséget látom eltérni az egészséges táplálkozástól. Hagyományos testépítő étrend tartalmaz tejszármazékokat (fehérjét, még a mostani kérdés is idevág) és olcsó gabonákat, sok keményítőt /akár cukrot.

Hmm, nem, közel sem tűnik egészségesnek, legfeljebb 'tudatosnak'. És célirányosnak, de nem egészségesnek. :(

2013. máj. 18. 14:25
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
majd ha szívrohamod lesz a sok koleszterintől jusson eszedbe, hogy egészséges volt-e
2013. máj. 18. 14:46
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ilyennel könnyű vagdalkozni.

Kitalálod, hogy szívrohamom lesz mert sok zsírt eszem.

6 éves szint, komolyan.

Nincsenek gyulladások a szervezetemben (vagy minimális mértékben a nyugati táplálkozást követő emberekhez képest) nem meszesednek az érfalaim gyulladás és rengeteg kalciumfogyasztás (tej) hiányában.

Úgyhogy nem, nem követem azt a zsírszegény táplálkozási trendet aminek következtében a szív-érrendszeri betegségek száma óriási ütemben emelkedni kezdett, és nem vagyok NYÚL hogy az elfogyasztott koleszterin káros hatással legyen a szervezetemre. Bár biztos jól állnának nekem a tapsifülek..

Tessék több Szendit és dr. Lenkeit olvasni, mert nagyon lemaradva tetszik lenni táp.tudomány, zsírok témában.

http://www.youtube.com/watch?v=7cHF9u2wOTk

Más kérdés, hogy Lenkei is gabonaevő és van is gabona pocakja. De az elméleti tudása igen magas és helytálló. Hát orvos, ráadásul ő még gondolkodik is (gondolkodó orvos? Nem akkora paradoxon mint elsőre tűnik!)

2013. máj. 18. 15:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Tápnak igaza van, sajnos-nem sajnos, mindenki döntse el maga!

Én se hittem neki, sőt, utáltam, de végül neki köszönhetem a paleót, teljesen megváltozott az életem, jobb lett az egészségemtől kezdve a súlyom is, a vérképem csodás, nincs semmi bajom!

Szóval ideje felnyitni a szemeket, én is megtettem, mert annyira irritált már ez a téma, és lőn mégis igaz, csodát művelt velem!

Ez nem a szokásos divat baromságok egyike, ez maga az élet!

Hű, de reklám dumás lett. :D

2013. máj. 19. 09:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja, de jól hangzik, én hinnék neked.
2013. máj. 19. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!