Paleoban mennyi a napi megengedett szénhidrátmennyiség? Ti mennyit visztek be egy nap?
Szerintem nincs olyan, hogy megengedett.
Aki nem eszik gabonát, annak alacsonyan marad a ch szintje. Nekem 40-60 gramm között mozog, míg a fehérje szintem 120-150 gramm.
Köszi!
Azért kérdeztem, hogy nehogy rosszul csináljak valamit.
Ma megettem 2 narancsot és 1 banánt, és máris 56g ch-nál tartok. Akkor gondolom, ma már nem lesz több gyümölcs. :)
Első válaszoló vagyok.
Ma pontosan 6. hete, hogy életmód váltáson mentem keresztül, az elején nagyon döcögős volt. Lányom és édesapám névnapja, majd férjem születés napja. Sütni kellett a kollegáknak süteményt a céges bulikra, itthonra ha jön valaki megkínálni. Volt 3 olyan napom amikor nem érdekelt semmi és tele zabáltam magam sütivel. Nagyon görcsösen tartottam a diétát és annál rosszabbul éreztem magam. 3 hete nem görcsölök, laza vagyok és "tiszta" sütemény mentes.
Február 8-án voltam 61 kg kereken, 65,5 kg-mal kezdtem január 4-én. Hetente szoktam mérni magam, de sajnos elromlott a mérleg, így ma nem mértem magam. Annyi, hogy én nem eszek zsírosat, bár engedélyezett, de én rosszul vagyok tőle. És nem eszek banánt, egy narancsot vagy egy kiwit szoktam enni tízóraira. Ma ettem egy kis fahéjas labdát, így ma ez kicsit megnyomja a szénhidrátot, de mondom én már nem görcsölök nagyon rá.
Nem számolgatok, elvileg pont ez lenne a lényeg h nem kell ebben az étrendben számolgatni.
Itt jól le van írva összefoglalva.
Ha zöldségen, húson és zsíron élsz + nem eszel sok gyümit, akkor nagyon nem tudod túladagolni a szénhidrátot.
Nálam a cikkben is ajánlott napi 1 alma, de legtöbbször ezt sem eszem meg. Majd ha gyümiszezon lesz akkor eszem gyümit. :)
nem, kedves utolsó, nem egészségtelen. A betegségeimre kapott gyógyszerek károsították a májam, a paleolit táplálkozás pedig meggyógyított mindenféle negatív mellékhatás nélkül. erről ennyit.
de ezek szerint a természeti népek is marha egészségtelenül élhetnek...
hat azt nem allitom hogy egy amugy beteg embernek (annyifele betegseg van, ahogy nezem hormonalis betegsegre tuti jo) nem enyhithet a tunetein, de egy egeszseges embernek en kotve hiszem hogy ez jo. en pl rogton tobb ponton is egyenesen felhaboritonak tartom, de mindenkinek a maga teste, azt csinal vele amit akar.
a termeszeti nepeknel amugy marhara magas a varhato ellettartam...
a vilagon pl japanban elnek a legtovabb, hat bizony ok eleg sok gabonat esznek es nem marhahust meg zsirt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!