Paleoban megengedett a házi kolbász? És még egy kérdés.
1. igen
2. nem válaszoltad meg a saját kérdésedet?
Egyébként ha abból indulsz ki, hogy minden ember lisztérzékeny, tejérzékeny és gyakorlatilag egy kis túlzással cukorbetegnek könyvelhetjük el magunkat, ha úgy eszünk ahogy (legalábbis egy elég zavaró esély van erre) így gondolj bele abba, ha konkrétan cöliákiás lennél, vagy tejallergiás, vagy cukorbeteg, akkor mit tennél vendégségben? Vajon megbántódnának azon, hogy csak az illem kedvéért nem akarsz kómába esni? Esetleg az elkövetkező fél napot hasgörcsökkel végig agonizálni?
Mert ha az ember nem az ellenségeihez megy vendégségbe, akkor illendő a vendéglátónak (enyhe sajnálat kíséretében) elfogadnia, hogy a vendége nem ehet a szuper minőségű és biztosan isteni finom kenyérből, édességből (stb.). Helyette azért valami húsétel és zöldségek csak akadnak egy magyaros menüben, nem?
Nálam apró kompromisszum, hogy pl. ha Anyuhoz megyek, és töltött káposztát főz a családnak nem várom el, hogy ne tegyen bele rizst a kedvemért.
Akkor azért elviselek ennyit. :) Úgyis évente egyszer eszem ilyet és akkor sem zabálom halálra magam.
Vagy ha mondjuk vérvétel után leesik a cukrom és csak egy cukros kávészerűséget adó automata van a rendelőintézetben hát akkor nem fogok elájulni csak azért mert paleózok. (bár már okos vagyok, mert készülni szoktam gyümölccsel)
Anyósom kedvence a csilis bab és a rakott krumpli. Hát olyankor ciki nekem, ha vendégségbe megyünk. A rakott krumpliból kieszem a kolbászt és a tojást, persze igyekszem minél kevesebb krumplit szedni, hogy ne legyen ciki meghagyni. A csilis bab elég abszurd étel, arra azt mondom, nem szeretem és kész. :)
Egyébként a kedvenc mondataim:
- nem szeretem
- nem vagyok éhes
- fáj a hasam
- nem kívánom
- tiltja a vallásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!