Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért penészedik belűről a...

Miért penészedik belűről a házi vastagkolbász?

Figyelt kérdés
December elején lett készítve és most kezdtük meg.

#Penészedik a kolbász.
2013. jan. 15. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
valami bekerült készítés közben...
2013. jan. 15. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
mire gondolsz
2013. jan. 15. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem tökéletesen lett felfüstölve, vagy levegős maradt töltés közben. Vagy nem tudom. Nem könnyű eltalálni. :)
2013. jan. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
Az előzőnek igaza lehet. Nálunk, akkor volt problémás belülről, ha levegős lett a töltés. Esetleg rossz, régi volt a paprika.
2013. jan. 15. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

A paprika saját és házi. Biztosan jó volt.

Mi lehet még ok? Csak a levegő?

2013. jan. 15. 17:30
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Lehetséges okok:

-levegős

-túl durva(darabos) darálás, elégtelen keverés

-sószegény (legalább 22 dkg só/10 kiló hús)

-magas hőmérsékleten, légcsere nélküli tárolás(bár ez először kívül jelentkezik)

- a paprika sem zárható ki, de azt mondod jó volt

-a füstölés módja, és ideje

Szóval számtalan oka lehet, sajnos utólag nem korrigálható.

A vastag kolbász és szalámi készítés, érlelés a töltelék áruk gyártásának "magasiskolája".

2013. jan. 15. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!