Miért penészedik belűről a házi vastagkolbász?
Figyelt kérdés
December elején lett készítve és most kezdtük meg.#Penészedik a kolbász.
2013. jan. 15. 16:21
1/6 anonim válasza:
valami bekerült készítés közben...
2/6 A kérdező kommentje:
mire gondolsz
2013. jan. 15. 16:23
3/6 anonim válasza:
Lehet, hogy nem tökéletesen lett felfüstölve, vagy levegős maradt töltés közben. Vagy nem tudom. Nem könnyű eltalálni. :)
4/6 anonim válasza:
Az előzőnek igaza lehet. Nálunk, akkor volt problémás belülről, ha levegős lett a töltés. Esetleg rossz, régi volt a paprika.
5/6 A kérdező kommentje:
A paprika saját és házi. Biztosan jó volt.
Mi lehet még ok? Csak a levegő?
2013. jan. 15. 17:30
6/6 doboszoli válasza:
Lehetséges okok:
-levegős
-túl durva(darabos) darálás, elégtelen keverés
-sószegény (legalább 22 dkg só/10 kiló hús)
-magas hőmérsékleten, légcsere nélküli tárolás(bár ez először kívül jelentkezik)
- a paprika sem zárható ki, de azt mondod jó volt
-a füstölés módja, és ideje
Szóval számtalan oka lehet, sajnos utólag nem korrigálható.
A vastag kolbász és szalámi készítés, érlelés a töltelék áruk gyártásának "magasiskolája".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!