Zsemlegombócot, hogy lehet nagyon finomra csinálni? Néztem interneten is már többet de azok nem voltak valami részletesek valakinek házi recept?
Zsemlegombóc
•6 zsemle apró kockákra vágva
•1 csokor petrezselyem
•2 ek. olaj
•3 tojás
•liszt
•só
•bors
•tej
A felkockázott zsemlét olajjal megcsepegtetem, és 160 fokos sütőben néha átkevergetve aranysárgára pirítom. A tojásokból liszttel, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és tejjel egy lágy nokedlitésztát keverek, majd beleforgatom a kihűlt zsemlekockákat. Negyed órát pihentetem a masszát, mielőtt vizes kézzel formázott gombócokat gömböygetek belőle, és forró vízben kifőzöm. Egy kis türelem kell, amíg a gombócok teljesen átfőnek, ez tarthat akár 10-12 percig is. Az "amikor feljön a víz tetejére, kimerjük" szabály itt nem érvényes, mert szinte azonnal feljön a gombóc, de ekkor még nyers a közepe! Kb. 8 perc után kiszedek egy gombócot, félbevágom, és ellenőrzöm a belsejét. Mikor megfőtt lecsepegtetem, nagyon kevés olvasztott vajban megforgatom, és a vadas mellé tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!