Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevalt hazi szaloncukor recept?

Bevalt hazi szaloncukor recept?

Figyelt kérdés
[link]
2012. dec. 5. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Omlós bonbon


Hozzávalók (kb. 36 db kockához):


75 g zsíros krémsajt (pl. Mascrapone), 350 g porcukor, 1 csapott e.k. kakaópor, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez, 75 g csokoládé, 40 g vaj, lapos, 15 cm-es oldalú négyzet alakú tortaforma, sütőpapír.


A krémsajtot tegyük egy edénybe, majd szitáljuk rá a porcukrot és a kakaóport. Alaposan keverjük össze. A tortaformába méretre szabva tegyük bele a sütőpapírt,de előtte kenjük ki a forma alját és az oldalát olajjal, majd a sütőpapírt is olajozzuk be. A csokit és a vajat tegyük hőálló edénybe (azt forró vizes lábasba), majd gőz fölött addig kavargassuk, amíg elolvadnak, majd keverjünk hozzá egy teáskanálnyi krémsajtos masszát. A csokit öntsük a krémsajtos tálba, majd keverjük krémesre. Ezek után a masszát kanalazzuk a tortaformába, a sarkokba nyomkodjuk bele és egyengessük el, hogy a lehető legsimább legyen. Egy kanál hátoldalával egyengessük el a tetejét, majd két órára (vagy amíg a massza megdermed), tegyük a hűtőbe. Tompa késsel lazítsuk fel a csokitömb oldalát, majd az egészet egy nagy tányérra fordítjuk. A tömböt apró kockákra vágjuk, majd visszahelyezzük a tányért a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen.

2012. dec. 5. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
koszi;)
2012. dec. 5. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2012. dec. 6. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!