Omlós bonbon
Hozzávalók (kb. 36 db kockához):
75 g zsíros krémsajt (pl. Mascrapone), 350 g porcukor, 1 csapott e.k. kakaópor, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez, 75 g csokoládé, 40 g vaj, lapos, 15 cm-es oldalú négyzet alakú tortaforma, sütőpapír.
A krémsajtot tegyük egy edénybe, majd szitáljuk rá a porcukrot és a kakaóport. Alaposan keverjük össze. A tortaformába méretre szabva tegyük bele a sütőpapírt,de előtte kenjük ki a forma alját és az oldalát olajjal, majd a sütőpapírt is olajozzuk be. A csokit és a vajat tegyük hőálló edénybe (azt forró vizes lábasba), majd gőz fölött addig kavargassuk, amíg elolvadnak, majd keverjünk hozzá egy teáskanálnyi krémsajtos masszát. A csokit öntsük a krémsajtos tálba, majd keverjük krémesre. Ezek után a masszát kanalazzuk a tortaformába, a sarkokba nyomkodjuk bele és egyengessük el, hogy a lehető legsimább legyen. Egy kanál hátoldalával egyengessük el a tetejét, majd két órára (vagy amíg a massza megdermed), tegyük a hűtőbe. Tompa késsel lazítsuk fel a csokitömb oldalát, majd az egészet egy nagy tányérra fordítjuk. A tömböt apró kockákra vágjuk, majd visszahelyezzük a tányért a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!