Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig állnak el a házilag...

Meddig állnak el a házilag készített szaloncukrok?

Figyelt kérdés
Receptet már találtam sokat, de egyik sem írja, hogy meddig tárolható, csak hogy hamar elfogy, mert finom. Van valakinek egy-két napnál hosszabbra nyúló tapasztalata?

2012. nov. 24. 23:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A cukor korlátlan ideig eltartható. Azon nem múlik. Az egyéb összetevőkön inkább. Alapértelmezetten lehetve venni a legrövidebbet, de a cukor egyben tartósít is. Mondjuk a málna pár napig áll csak el magában. De szaloncukorban szerintem évekig. (Konzerválódik.) Én sem tudok mondani többet. Előbb fog elfogyni, minthogy a kérdés komolyan felmerüljön.
2012. nov. 25. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
linkelhetned a receptet, mert igy nehez megmondani
2012. nov. 25. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Akár évekig is eláll,. De ha nagyon régi, akkor általában megkeményedik.
2012. nov. 25. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Nalunk uj evig sem bir ki.
2012. nov. 25. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Receptet még nem válogattam, addig nem nagyon akartam nekiállni, míg nem tudom, hogy érdemes-e. Karácsony közeledtével nagyon besűrűsödnek az események, és csak mikulás környékén lenne rá időm, hogy előkészüljek. Zselésre gondoltam, konzumra, mazsolás-diósra, esetleg marcipánosra. Sejtem, hogy karácsony után nem fog sokáig a fán maradni, nálunk is hamar elfogy. Inkább amiatt kérdeztem, hogy előre tudok-e dolgozni.
2012. nov. 25. 13:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Én marcipános-rumost csináltam. Egy hét múlva egy darab se maradt, garantálom nálad se lesz ideje megromlani.
2012. nov. 27. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Ezt már többen is mondták, hogy nem lesz ideje megromlani, de mivel a karácsonyfára szánom és december 7-én szándékozom elkészíteni, azért megpróbálom eltartani odáig, ha lehet. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata hosszabb eltartással?
2012. nov. 28. 18:07
 8/11 anonim ***** válasza:

ne legyel mar ilyen ertetlen

a cukor tartosit, a zseles biztos ellal

ha tejes tojasos a recept, akkor nem valoszinu

de mivel képtelen vagy leirni,hogy mi lesz benne.....

2012. nov. 28. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok értetlen. Ha valaki azt írja, hogy a zselés meg a marcipános eláll hetekig, akkor olyat csinálok. Ha a vajkaramella tönkremegy egy hét múlva, akkor olyat nem csinálok. De egyébként ezek jöttek szóba: diós-mazsolás, zselés, kókuszos, konzum, marcipános, fondantos, vajkaramellás.
2012. nov. 29. 10:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom az segít-e a kérdést eldönteni – mert nem tudom mit raknak bele a gyárban –, de a boltit már tavasszal el kezdik készíteni.
2012. nov. 29. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!