Kedden készített eper szörpből az egyiket felbontottam, és iszonyat édes, semmi eper íze nincs. Mivel javíthatnám?
Figyelt kérdés
Ez az első alkotásom. Felfőzzem újra még eperrel? Valaki segítene?2012. jún. 2. 09:00
1/4 anonim válasza:
Az újra felfőzés általában ártani nem szokott - kérdés, mivel tartósítottad? Mert szalicillel már nem ajánlott. Tehetsz bele néhány citrompótló tablettát úgy, hogy azt oldod fel felforralt vízben és belekevered az üveg tartalmába. Így a folyadékpótlás, meg a savanyú javíthat az ízén.
De ha hagyod békén, csak majd az ásványvízzel kevered megfelelőre - az is járható.
A konzervgyárak is tesznek "ízfokozót" az italba. :) Mert amúgy csak édes íze van.
2/4 A kérdező kommentje:
az üveg szájára tettem félbehajtott celofánba egy pici nátrium benzoátot.
2012. jún. 2. 09:19
3/4 anonim válasza:
Csinálj bodzaszörpöt cukor nélkül, és keverd össze a kettőt. Nagyon finom lesz, meglátod.
4/4 anonim válasza:
Anyukám a mustot tartósította. Neki ez a nátrium benzoát nem jött be, s arra emlékszem, hogy újrafőzte a mustot, pici szalicilt tett a tetejükre, így kötötte le az üvegeket. Az biztos, hogy karácsonykor mustot ittunk, s olyan volt, mint a friss:)
De ha pancsolsz vele, akkor mindenképpen főzd fel újra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!