Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Létezik olyan gombóc, amelyik...

Létezik olyan gombóc, amelyik nem édes?

Figyelt kérdés
Tehát a szokásos krumplis, lisztes, tojásos gombóc, de nem édes, hanem valamilyen sós, fűszeres étel. El tudnék képzelni valamilyen hússal, vagy zöldségekkel töltött gombócot, például csipszbe forgatva, valamilyen mártogatóssal. Nagyon elvetemült ötlet?

2012. máj. 14. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, vannak ilyenek, sajtos, a tésztájában is van sajt, lehet magában enni valamilyen mártással, de esetleg húsok mellé is jó.

A német Knödel (sok különféle féle létezik) is körités, és nem édes tésztából van, a különféle zsemlegombócok is.

2012. máj. 14. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 tetro ***** válasza:

A kínaiaknál van százféle ilyen. Mondjuk csipszbe nem forgatják, de szószba igen. Gratulálok a gasztronómiai felfedezésedhez ezúton is :D

[link]

2012. máj. 14. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy nem újdonság, csak a húsos gombóccal nem sok esélyem van a googleban. :)


[link]


Ilyent evett Póó a Kungfu pandában. :)

2012. máj. 14. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell olyan messzire menni a húsos gombócért


[link]

2012. máj. 14. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Esetleg magyar recept? :)
2012. máj. 14. 20:15
 6/7 tetro ***** válasza:

én ezt rendszeresen megcsinálom:


TÖLTÖTT GŐZGOMBÓC - rendkívül időigényes, laktató

12gombóc

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, bő 1 dl langyos tej, 1/2 kocka élesztő, 1 csipet só, 1/2 ek cukor

A töltelékhez: 1-1 ek szezámolaj, 25 dkg darált hús, 1 fej felaprított vöröshagyma, 2tk gyömbér, 4 ek felaprított dió, 1 kk ötfűszerpor, 2 ek szójaszósz, 2 ek hoisinszósz, néhány csepp ecet, só, szecsuani bors

A lisztből a többi hozzávalóval dagasszunk sima kelt tésztát és pihentessük fél órát.

A töltelékhez a szezámolajat forrósítsuk fel a wokban, és állandó kavargatással pirítsuk meg benne a húst. Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és fűszerezzük erőteljesen.

A tésztát 12 részre szedjük. A darabokat annyira szétlapítjuk, hogy egy evőkanál tölteléket bele tudjunk csomagolni.

A wok felett negyed órát pároljuk.

2012. máj. 14. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Helló!

A natúr túrógombóc sem édes ,amíg be nem cukrozzuk,lekvározzuk,stb.!

Finom,különleges körete lehet pörkölteknek,paprikásoknak!

Minden jót!

2012. máj. 14. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!