Van olyan torta ami nem kifejezetten édes?
cukrász vok soha semi csinálok semilyen tortát émelyítősen édesre.Kivéve a csokit:)))
Az előírtnál tegyél bele kevesebb cukrot.Vagy csinálj citrom tortát:)))
Szia!
Ez egy máktorta. Én már készítettem, és mivel a krémet saját izlésednek "lövöd be", olyan édesre készíted, amelyenre szeretnéd.
Kostolgatás engedélyezett! :)
Üdv!
ui.: a krémtúró helyett használhatsz mascarponet, nekem azzal is bevált.
Férfitorta
Elkészítési idő: 40 perc
Energiatartalom: 1 szelet: 340 kcal
A recept nehézségi foka:
A recept megjelent: Vidék Íze (2006 május)
Hozzávalók 16 személyre:
Férfitorta
- 50 dkg levelestészta
- igény szerint finom liszt
- 1 db tojás
Töltelék
- 1 kg tehéntúró
- 10 dkg vaj
- 20 dkg krémsajt
- 2 db tojássárgája
- 2 evőkanál mustár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 db paradicsompaprika
- 2 evőkanál zöldfűszer
Díszítés
- 3 dkg mandula
- 16 db gyöngyhagyma
- 16 szelet füstölt sonka
- 1 db paradicsompaprika
TIPP
Férfitorta
A fagyasztott vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd három részre osztjuk. Enyhén belisztezett deszkán fél centi vastag, kerek lappá nyújtjuk.
Egy közepes tortakarikát ráteszünk, és a tésztát ennek megfelelően körbevágjuk. Az így kapott három tésztakorongot tepsire fektetjük (nem kell kikenni, mert a massza elég zsíros), a tetejüket felvert tojással megkenjük. Villával egykét helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozzon. Előmelegített sütőben,
közepesnél erősebb lángon 12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Töltelék
A túrót áttörjük a puha vajjal, a krémsajttal, és a tojások sárgájával meg a mustárral jól kikeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát meg a présen áttört fokhagymát beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk (zöld borssal még különlegesebb). A túrókrémet három részre osztjuk. Az elsőt a paradicsompürével, a pirospaprikával meg az apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük, amivel egyben pirosra is színezzük. A második részt a fölaprított zöldfűszerrel zöldre „festjük” (lehet csak egyféle
zöldfűszert használni, vagy akár vegyesen petrezselymet, metélőhagymát, zeller zöldjét, kaprot). A harmadik részt fehéren hagyjuk.
Díszítés
Az egyik megsült tésztalapot lapos tálra fektetjük, és megkenjük a piros túrókrémmel. Erre a tészta és a zöld
túrókrém kerül, majd a harmadik tésztalappal az egészet beborítjuk. A torta tetejét meg az oldalát a fehér túrókrém
kétharmadával egyenletesen megkenjük. Az oldalára körben pirított, vékony lapocskákra vágott sós mandulát
vagy durvára tört mogyorót tapasztunk. A tetején a szeleteket késsel bejelöljük, majd jól behűtjük. A maradék
fehér túrókrémmel díszítjük, legjobb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá. Végül gyöngyhagymával, föltekert füstölt sonkaszeletekkel meg paradicsompaprikával kirakjuk.
köszi a válaszokat! :)
ez a szilvásbukta meg már nagyon unalmas és már egyáltalán nem poénos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!