Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házilag készített "Erős...

Doboszoli kérdése:

Házilag készített "Erős Pistába" LEGALÁBB mennyi só szükséges?

Figyelt kérdés

Gyakorlott készítőktől szeretnék véleményt, hogy mennyi az a legkisebb súly%-ú só ami még biztonsággal tartósítja a darált csípős paprikát.

Én kilónként 20 dekát használok, ami tuti tartósít, ám rettenetes sós, így pl. zsíros kenyéren szinte ehetetlen.

Egyéb praktikák is érdekelnek ez ügyben.

Köszönöm!


2012. júl. 8. 17:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenhol a receptekben, 1 kg. darált paprikához 20 dkg. sót ír. Én is ennyit szoktam beletenni. Nagyon vékonyan kell vele megkenni a kenyeret.
2012. júl. 8. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Tegyél csak feleannyi sót bele. Ha elkészítés után kiporcióztad befőttesüvegekbe, tölts rá egy kevés olajat, csak annyit, hogy ellepje és utána dunsztold két napig. Így nem fog megromlani és nem lesz sós. Az olajat bele lehet kavarni, mikor felnyitod, és hűtőben jó ideig eláll így is, ha meg nem akarod az olajat belekavarni, felbontás utan töltsd le róla.
2012. júl. 9. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Na szóval utána néztem itt-ott a dolognak, és azt hiszem a héten megalkottam a frankót.

A hosszútávú tárolásról majd csak két hónap múlva tudok nyilatkozni, de jelenleg jónak tűnik.

Öt(!) deka sóval kilónként.

Ha valakit érdekel, szívesen megosztom vele a receptet, hiszen még bőven benne vagyunk a szezonban.

2012. júl. 22. 20:42
 4/4 anonim ***** válasza:
De meg öltél egy Pistát, aki erős? Szégyen vagy!
2012. júl. 25. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!