Rizstej házilag. Aki készített már segítene?
Ezt a receptet próbáltam (fele mennyiséget kezdésnek), de nem vagyok 100%-ig elégedett.
Az íze egy kicsit kesernyés, bár gondolom ez a rizs miatt van. Milyen rizsből érdemes csinálni?
Tényleg se só se cukor nem kell bele? A bolti sokkal édeskésebb, pedig elvileg abban sincs hozzáadott cukor.
Másnapra besűrűsödött, pedig amúgy is lehetne folyékonyabb. (Tudom, keményítő) Lehet valahogy "fixálni" az állagát?
Ha van jól bevált recepted (minél egyszerűbb eljárással), az is érdekel!
Köszönöm!
Hát én tennék bele egy kis barnacukrot:)
Vagy valamilyen cukrot attól olyan tejberizs ize lesz:)
Én nem tettem bele semmit, ha főzésre használtam.
Az állagán nem igen tudsz javítani, csak vizezed azt a részt, amit inni szeretnél.
Ennél egyszerűbb eljárást, mint a nosaltyn, én nem találtam :)
Köszönöm!
Hát próbálkoznom kell még, mert a lányomnak nem ízlett...
:o/
Harmadjára sikerült a "tökéletes" verzió!!
Természetesen egyik recept szerint sem, amolyan saját próbálkozás...
:D
Szia!
Megosztanád ezt a saját receptet? Én is most főzöm éppen, mert a kisfiam tejérzékeny gyanús ezért nem kap már csak rizstejet vagy zabtejet. Eddig igen drágán sikerült vennem, ezért most megpróbálok főzni. Előre is köszi!
A recept az, hogy nincs recept. :o)
Közepes méretű lábos aljába rizst szórtam, rá a víz, és alacsony fokozaton főztem (villanyom van, gondolom gázon takarék láng) Amikor opálos lett, leszűrtem, és még egy kört csináltam ugyanebből. Utána nekem már szétfőtt.
Ez azért jött be jobban, mint a turmixolós, mert így nem sűrűsödött tovább napokkal később sem.
Viszont így ha nagyobb mennyiséget akarsz, sokkal több rizs kell hozzá. A szűrés így meg könnyebb.
Más az íze. Szerintem a fő oka ennek maga a rizs lehet. Nem mindegy nyilván, milyenből van, de ez nem derül ki a boltiból, én meg abból készítem, amit amúgy is veszünk, semmi extra...
Én akkor teszek csak hozzá cukrot, amikor felhasználok belőle. Ha az egészet megcukroznám, szerintem két nap alatt megromlana, így viszont 4-5 napig simán elvan. Már ha nem fogy el addig. :o)
Hát, lehet mindkettő is.
Mármint hogy túl híg lett, vagy hogy neki nem jött be.
Én nem tudom, mennyi rizst szórtam bele a lábosba, nem olyan sokat, de a víz nem volt sokkal több, inkább épp ellepte csak, és tényleg szép fehér volt, mikor leszűrtem.
A lányom magában nekem sem itta meg, csak ha beletettem valamibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!