Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rizstej házilag. Aki készített...

Rizstej házilag. Aki készített már segítene?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet próbáltam (fele mennyiséget kezdésnek), de nem vagyok 100%-ig elégedett.

[link]


Az íze egy kicsit kesernyés, bár gondolom ez a rizs miatt van. Milyen rizsből érdemes csinálni?


Tényleg se só se cukor nem kell bele? A bolti sokkal édeskésebb, pedig elvileg abban sincs hozzáadott cukor.


Másnapra besűrűsödött, pedig amúgy is lehetne folyékonyabb. (Tudom, keményítő) Lehet valahogy "fixálni" az állagát?


Ha van jól bevált recepted (minél egyszerűbb eljárással), az is érdekel!


Köszönöm!



2012. jún. 7. 08:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát én tennék bele egy kis barnacukrot:)

Vagy valamilyen cukrot attól olyan tejberizs ize lesz:)

2012. jún. 7. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

Én nem tettem bele semmit, ha főzésre használtam.

Az állagán nem igen tudsz javítani, csak vizezed azt a részt, amit inni szeretnél.

Ennél egyszerűbb eljárást, mint a nosaltyn, én nem találtam :)

2012. jún. 7. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!


Hát próbálkoznom kell még, mert a lányomnak nem ízlett...

:o/

2012. jún. 8. 10:14
 4/14 A kérdező kommentje:

Harmadjára sikerült a "tökéletes" verzió!!

Természetesen egyik recept szerint sem, amolyan saját próbálkozás...

:D

2012. jún. 22. 14:15
 5/14 anonim válasza:

Szia!


Megosztanád ezt a saját receptet? Én is most főzöm éppen, mert a kisfiam tejérzékeny gyanús ezért nem kap már csak rizstejet vagy zabtejet. Eddig igen drágán sikerült vennem, ezért most megpróbálok főzni. Előre is köszi!

2012. jún. 29. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

A recept az, hogy nincs recept. :o)

Közepes méretű lábos aljába rizst szórtam, rá a víz, és alacsony fokozaton főztem (villanyom van, gondolom gázon takarék láng) Amikor opálos lett, leszűrtem, és még egy kört csináltam ugyanebből. Utána nekem már szétfőtt.


Ez azért jött be jobban, mint a turmixolós, mert így nem sűrűsödött tovább napokkal később sem.

Viszont így ha nagyobb mennyiséget akarsz, sokkal több rizs kell hozzá. A szűrés így meg könnyebb.

2012. jún. 30. 09:14
 7/14 anonim válasza:
Nagyon szépen köszönöm. Holnap így fogom megpróbálni, mert a turmixolós nem sikerült. Túl sűrű lett. És ízesítetted valamivel? Mert megkóstoltam, és teljesen más lett az íze mint a boltinak, igaz abban mindeféle emulgáló szerek vannak.
2012. jún. 30. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Más az íze. Szerintem a fő oka ennek maga a rizs lehet. Nem mindegy nyilván, milyenből van, de ez nem derül ki a boltiból, én meg abból készítem, amit amúgy is veszünk, semmi extra...

Én akkor teszek csak hozzá cukrot, amikor felhasználok belőle. Ha az egészet megcukroznám, szerintem két nap alatt megromlana, így viszont 4-5 napig simán elvan. Már ha nem fogy el addig. :o)

2012. júl. 1. 13:48
 9/14 anonim válasza:
Megfőztem, állagra jó lett de iszonyat víz ízű volt az egész. A kisfiamnak csináltam belőle kakaót, még cukroztam is, de azt mondta ez nem finom, kér finomat. Ezért csináltam a boltiból neki. Annak nem láttam értelmét, hogy cukrozzam még, mert amúgy sem vagyok híve a túl cukros kajákat egyen, vagy itt igyon. Szerinted mit rontottam el? Vagy ez normális? 0,5kg riszből csináltam, és így lett max. 2liter rizstej. 2-szer szűrtem. Vagy akkor ez neki nem jön be.
2012. júl. 4. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Hát, lehet mindkettő is.

Mármint hogy túl híg lett, vagy hogy neki nem jött be.


Én nem tudom, mennyi rizst szórtam bele a lábosba, nem olyan sokat, de a víz nem volt sokkal több, inkább épp ellepte csak, és tényleg szép fehér volt, mikor leszűrtem.


A lányom magában nekem sem itta meg, csak ha beletettem valamibe.

2012. júl. 4. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!