Készitett már valaki házilag joghurtot? Hogy csináltátok? Milyen lett az ize és az állaga?
Én már régen itthon készítem.
Egy liter házi,vagy magas zsírtartalmú tejet (legalább 2,8-ast) melegíts fel 50 fokra. Nem kell felforralni! Önts bele egy pohár natúr,élőflórás joghurtot. (A probiatikus nem jó) Fedd le az edényt,és tedd száraz dunsztba. (Tekerd körbe egy pléddel).
Kb. 18 óra múlva kész. Akkor keverd újra össze,ha akarsz,tehetsz bele friss vagy mirelit gyümölcsöt.
Hűtőben egy hétig is eláll.
Tudsz otthon is csinálni, ahogyan az első válaszoló is írta. Sőt kefírt is lehet ugyanígy csinálni. Tartós tejből nem lesz jó, de sima 2,8-a tejből nagyon finom lesz.
Csináltam már camambert sajtot is itthon. Vettem egy jó minőségű camambert, natúr kockasajtot tettem egy jól záródó műanyag dobozba. A sajtok tetejére egy apró darab camambert tettem. Nagyon finom lett.
Hogy van, hogy van?
Hol érik, meddig áll, stb. stb. Érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!