Hogyan kell házilag sóoldatot készíteni (orrszíváshoz)? Csináltatok már?
Találtam egyet a neten: 1 liter forralt vízhez 9 gr konyhasó. Szerintetek ez jó?
Köszi a válaszokat.
Szia! Én is gondolkoztam már azon, hogy valamivel ki kéne váltani a sterimart, mert nagyon drága, és sajna mi sűrűn is használjuk, úgyhogy gyakran kell venni. De én nem merek házilag kotyvasztani semmit, nem tudom nem ártok-e vele (félek, hogy kimarja az orrnyálkahártyáját szegénykémnek).
A gyógyszertárban akartam venni sóoldatot, de nem árulnak. Viszont a gyógyszerész hölgy javasolta, hogy próbáljuk ki a Salvus vizet, azzal lehet akár gargalizálni, párologtatni, és orcseppként is használható (van egyébként spray formában is). Én vettem másfél litert, párszáz forintért, tehát nem is drága. Orrcseppként is használható, de én egy kiürült orrspray-s üvegbe töltöttem belőle, nekem úgy egyszerűbb használni. Szerintem érdemesebb először ezt kipróbálni.
Végül is kipróbáltam ezt a receptet. Neten sok helyen olvastam, gondolom nem árt. Nálunk sem árulnak ilyet sajnos a patikában.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!