Házilag készített popsikrémbe mit tennél?
Arra gondoltam, hogy elhagyom a klasszikus hatóanyagokat (pl körömvirág), és kicsit különlegesebbel próbálkozom.
Erre gondoltam (arányokon még gondolkozom)
mangóvaj
bázisolajnak jojoba
karnaubaviasz a vízlepergetés miatt
tamanuolaj
görögdinnyeolaj
Vajon pár csepp teafát tehetek-e bele? Még csak most kezdtem a kotyvasztást nemrég, így elkelne pár jótanács :)
Hogy érted a kísérletet? :)
Elsőnek: olíva tippet köszi, lehet hogy azt kéne bázisnak, és akkor a karnaubát meghagyom az ajakbalzsamokba... nekem az a tapasztalatom hogy nagyon sokáig hagy zsíros érzetet a bőrön, ezért krémbe nem szeretem tenni. De a popsikrémnél ez nem hátrány, sőt :)
Tudom, köszönöm :)
Mindent magamon tesztelek először, és nem csecsemő már a lánykám, elmúlt már két éves, és még pelenkás. Nem hajlamos ekcémára, de azért óvatos leszek :)
Ja és csak fele részben magyar a génállomány, ezért is nem féltem az egzotikusabb dolgoktól :)
Sosem kentem még nem házi kenőccsel sem a popsiját, egyáltalán mi szükség van erre? A saját fenekedet is kened?
Oké egy újszülöttet el tudok képzelni, bent marad a kakiban huzamosabb ideig és kicsípi a fenekét, de egy kétévesnél még ez sem áll fenn.
Oké, ha ekcémás, száraz, allergiás, akkor kenegesse az ember, kísérletezgessen, de szerintem a baba bőrét vétek bármivel is kenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!