Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csináltatok már "üveges...

Csináltatok már "üveges bébiételt" házilag?

Figyelt kérdés
Bocs, nem tudtam jobban megfogalmazni, de arra lennék kíváncsi, hogy csináltatok-e már úgy bébiételt, hogy nagyobb mennyiséget készítettetek (szezonális alapanyagokból- pl. őszibarack, sütőtök) és kis üvegekbe raktátok, nem fagyasztóba, és hővel sterilizáltátok?Mint a befőttet?
2011. dec. 18. 19:20
 1/8 A kérdező kommentje:

Lehet buta a kérdés, de a véleményetekre vagyok kíváncsi:)

(Egyébként a körülményeim nem engedik meg, hogy állandóan főzzek-egyéb családi okok miatt, nem lustaság!-, a boltival szemben viszont fenntartásaim vannak (cukor, meg egyéb sűrítőanyagok, sorolhatnám...)

2011. dec. 18. 19:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Én még ilyet nem csináltam. De miért jobb így?

Én csak avent poharakba fagyasztom felcímkézve, 1 hétre előre mindig.

2011. dec. 18. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
én amikor a gyermekem megzületett és már ehetet ilyeneket elkezdtem neki adni a bébikajákat,és sos ette meg,elmentem boltba leírtam milyen korba mit ehet,milyen 5leteket írhatok le onnan,és megcsináltam neki,azt nagyon imádta:D.
2011. dec. 18. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Nagyon sok okot fel tudnék sorolni,pl nincs fagyasztó,egy albérletben a konyhát közösen használják mással és nem mindig lehet "főzőcskézni", anyuka gyakran úton van a gyerekkel és a fagyasztott ételt nem tudja magával vinni, stb.

A mi helyzetünk azonban elég speciális, ezért nem szívesen beszélnék róla...

2011. dec. 18. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én sem hallottam ilyenről, nem tudom hogy házilag lehet e rendesen hőkezeléssel elrakni. Én is nagy adagot főzök, sok fajtát és fagyasztom.
2011. dec. 18. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld ki!Kis mennyiséget csinálj,és ha 2 hét alatt sem romlik meg,akkor tuti tippet adtál másnak is :)
2011. dec. 18. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi ugyan csak gyümölcsből (alma, sütőtök) szoktunk csinálni (szóval nem rendes egytálételt, mint cukkini hússal, vagy ilyesmi), de az teljesen jól működik.

Almát lereszeled, nyersen beletömködöd a bébiételes/tormás/pestos/akármilyen 1,5-2 decis üvegekbe, nagyon figyelmesen tekered rá a tetejét, hogy vízszintes legyen és tényleg zárjon (figyelj arra, hogy a kecskemétis üveg fedele icipicit nagyobb a globusosnál, nem kompatibilisek!). Beteszed egy nagy alacsony lábosba, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz. 20-30 percig 60-70 fokon tartod, azaz nem kell hogy forrjon a víz, de a kezed ne bírja el. Utána hagyod abban a vízben kihűlni. Az üvegek nagyja szépen "becuppan". A bébiételesek között több van, aminek ha a közepét benyomod, kattog, de nekünk eddig még az ilyenek sem romlottak meg (mondjuk jó hűvös a spájzunk).

2011. dec. 18. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, főleg Neked, kedves utolsó!
2011. dec. 18. 21:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!