Csináltatok már "üveges bébiételt" házilag?
Lehet buta a kérdés, de a véleményetekre vagyok kíváncsi:)
(Egyébként a körülményeim nem engedik meg, hogy állandóan főzzek-egyéb családi okok miatt, nem lustaság!-, a boltival szemben viszont fenntartásaim vannak (cukor, meg egyéb sűrítőanyagok, sorolhatnám...)
Én még ilyet nem csináltam. De miért jobb így?
Én csak avent poharakba fagyasztom felcímkézve, 1 hétre előre mindig.
Nagyon sok okot fel tudnék sorolni,pl nincs fagyasztó,egy albérletben a konyhát közösen használják mással és nem mindig lehet "főzőcskézni", anyuka gyakran úton van a gyerekkel és a fagyasztott ételt nem tudja magával vinni, stb.
A mi helyzetünk azonban elég speciális, ezért nem szívesen beszélnék róla...
Mi ugyan csak gyümölcsből (alma, sütőtök) szoktunk csinálni (szóval nem rendes egytálételt, mint cukkini hússal, vagy ilyesmi), de az teljesen jól működik.
Almát lereszeled, nyersen beletömködöd a bébiételes/tormás/pestos/akármilyen 1,5-2 decis üvegekbe, nagyon figyelmesen tekered rá a tetejét, hogy vízszintes legyen és tényleg zárjon (figyelj arra, hogy a kecskemétis üveg fedele icipicit nagyobb a globusosnál, nem kompatibilisek!). Beteszed egy nagy alacsony lábosba, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz. 20-30 percig 60-70 fokon tartod, azaz nem kell hogy forrjon a víz, de a kezed ne bírja el. Utána hagyod abban a vízben kihűlni. Az üvegek nagyja szépen "becuppan". A bébiételesek között több van, aminek ha a közepét benyomod, kattog, de nekünk eddig még az ilyenek sem romlottak meg (mondjuk jó hűvös a spájzunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!