Hogyan kell gyúrhatóvá tenni a házilag készített marcipánt?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha mondjuk kézzel szeretném formázni, mit kell csinálni vele, hogy a kezem melegétől ne ragacsosodjon el olyan gyorsan? Tegyek hozzá még több porcukrot? Attól nem lesz undorítóan édes?2011. dec. 29. 16:06
1/7 anonim válasza:
Ne tegyél hozza porcukrot, akkor még jobban ragacsos lesz tõle a kezed. En ùgy szoktam, hogy megnedvesitem egy kicsit a kezem és akkor nem lesz ragacsos. Egyébként az összeàllitàs utàn hagyd pihenni egy kicsit. Nekem egyébként nem szokott nagyon ragadni.
2/7 A kérdező kommentje:
Fúú de jó. Köszönöm. :) És még valami lenne. Tudom, hogy teljesen homogén marcipánt csak ipari körülmények között lehet létrehozni, de nincs mégis valami trükk, amivel megközelítőleg olyan finom bársonyos marcipánt lehet készíteni, amivel akár tortát is lehet bevonni?
2011. dec. 29. 17:59
3/7 anonim válasza:
Egy kanál mandulát és egy kanál cukrot együtt darálj le,én a kávédarálóban szoktam. Utána még egyszer átdarálom. Annyi tojásfehérjét teszek hozzá,hogy összeálljon. Nem mindig kell egy egész tojásé.
Így nem ragad,és folpackban a hűtőben el is áll.
Kinyújtani két folpack között szoktam,így rátehetem a tortára is. Formázni is így lehet.
4/7 anonim válasza:
hát igen, iparilag nagyon finomra darálják, és gőzben keverik
5/7 anonim válasza:
Egy kanàl mandulàhoz egy kanàl cukor nagyon sok, nem lesz émelygõs?
6/7 anonim válasza:
de, ez az egyszeres marcipán, ez a jó benne
a boltban kaphatókban általában többszörös a cukor mennyiség
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!