Házilag hogy tudnék almalevet csinálni? Lányom nagyon szereti és gondoltam olcsobb lenne csinálni mint venni. (almafánk van és imádja az almát, meg persze az apukája is. )





gyömölcscentrifugával, de gondolom, ha lenne nem kérdeznéd.
reszeld le kislyukú reszelőn, egy kis citromlevet rá, esetleg cukrot, de nem kell okvetlenül bele. hagyd, hogy levet eresszen. először simán csavard ki, majd a maradékot, egy pelenkaszerű anyagba téve még jobban facsard ki.
a maradékot keverd palacsintatésztába és süsd ki.










Én a cukrot nem javaslom, nem tesz jót a gyereknek, nincs rá szüksége, viszont a későbbi elhízást megalapozod vele.
Inkább hagyd ki a citromlevet is, attól, hogy megbarnul a lé, senkinek nem lesz semmi baja, az íze nem változik. De persze azonnal el kell fogyasztani, nem igazán tárolható.





Nyugodtan tehetsz bele egy kis cukrot,attól nem fog elhízni a gyereked.
Ha eltenni akarod,akkor nagyon kevés vízben főzd meg az almát,préseld ki,tegyél bele kevés borkősavat,és cukrot. Forrald fel újra,tedd üvegekbe,kösd le,és tedd szárazdunsztba. Így nagyon sokáig eláll.





Ha nincs gyüm.centrifugád, és venni sem szeretnél,akkor marad a hagyományos eljárás.
Lereszeled, ha akarod cukrozod, ha akarod nem. Aztán sűrű szövésű konyharuhába (gézbe, tüllbe...ami van) teszed, sarkait összefogod, megtekered és jól kipréseled.
Úgy gondolom, a léalma ehhez a legmegfelelőbb.
Üdv!





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!