Gesztenyés szaloncukrot akarok csinálni házilag. Szerintetek jó lenne ha "feldobnám" az ízét egy kis whiskyvel, vagy valami alkohollal? (recept lent)
Figyelt kérdés
Hozzávalók 50 darabhoz:
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg étcsokoládé
1. A gesztenyemasszát, a kakaóport, a lekvárt, a mézet és az őrölt fahájat alaposan összekeverjük, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk belőle. Késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle.
2. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a darabokat.
3. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket.
2011. dec. 24. 13:01
1/4 anonim válasza:
Nekem a rum, whisky, meg ezek inkább a kakaós töltetű cuccokhoz mennek, de csinálhatod úgy is, h fele ilyen, fele olyan.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is arra gondoltam, hogy a felébe teszek.
Te körülbeleül mennyit tennél hozzá? Ennek az adagnak a feléhez?
2011. dec. 24. 16:01
4/4 anonim válasza:
Rum , vagy konyak . Semmiképpen nem whisky , ez olyan mintha egy kék öltönyhöz fűzöld nyakkendőt vennél . Whisky megy dióval ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!