Ha ma házilag készítek marcipánt az itt talált recept alapján ( 200 g mandula,200 g cukor, pár csepp víz) de csak szombaton szeretném felhasználni akkor addig hol tároljam? Hűtőben vagy elég a konyhában? Félek hogy a hűtőben "bevizesedik"
Száraz, hűvös helyen kell érlelni /az igazit kb, fél évig, de az megfizethetetlen/.
Legalább az arányok jók a receptedben, 1/1-s a marcipánod, de ne lepődj meg, ha más a színe és íze, mint a boltinak, azok általában 1/3-s utánzatok.
2. válaszolónak.
Minek kell lefikázni, sokkal finomabb a házi marcipán, mint a bolti, még a marcipánkenyér is 1/3-s /10 dkg. mandulához, 30 dkg. cukor/, nem 1/1-es mint ahogy a kérdező készíti, nem véletlen írtam neki a válaszomat. Qrva drága, de nagyon finom!
2.válaszoló vagyok.
és nem fikáztam le.
még a kérdező is értette,hogy mire céloztam.
nem az ízére gondoltam,hanem az állagára.mert a bolti az sokkal egyneműbb és sokkal szebb ha a torta ezzel van befedve,de csak díszítésre teljesen jó a házi is.
Amúgy a cukrászdainál is ugyanezek az arányok (jó esetben)
csak annyi különbség van köztük,hogy azt hengergéppel készítik.
Egészpontosan márványhengerek között préselik, fél évig hetente legalább egyszer.
Nincs ma olyan cukrászda /legalábbis én nem találtam olyat, vagy harminc éve a Hauer-ban csináltak, ahol 1/1-s marcipán lenne/. Egyébként borításnak is a házit javaslom, még ha nem is olyan egynemű.
én is tudom,hogy márványhengerek között hengerlik.
cukrásznak tanultam és gyakran csináltunk marcipánt.3szor kellett hangerelni ahhoz,hogy egynemű legyen.
kár,hogy nem lehet kapni iyet kisebb vátozatban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!