Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha házilag készített kovászos...

Ha házilag készített kovászos uborkát szeretnék eltenni későbbre/ őszre üvegbe, mit kell rá tennem? Esetleg lehet szalicilt? és mennyit?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

de ha a google-ban utána nézel, találsz még egy pár receptet.

2012. jún. 25. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. jún. 25. 15:58
 3/4 anonim válasza:
A kész kovászos uborkát le szűrjük, két kávéskanál kén porral elkeverjük, visszaöntjük az uborkára hogy ellepje lekötjük és hűvös helyre kamrába tesszük.
2012. júl. 5. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 miramare4 válasza:

Mostmár a kérdezőt biztosan nem érdekli, de mások esetleg hasznosíthatják:

A nyáron készült kovászos uborka legjobb tartósítószere a TORMA. Egyes receptek ugyan azt ajánlják, hogy a tormát a többi fűszerrel együtt kell ezt is beletenni, a sós vízzel történő felöntéskor - de ez nem jó, mert így lassabban érik az uborka és meg is keseredhet. (Hiszen a torma kiváló tartósítószer.) Szóval a 2-3 nap alatt, a napon megérlelt uborkába a kenyérféle leszedésekor kell beletenni, és utána hűvösre (kamrába, pincébe, végső esetben hűtő felső polcára) kell tenni. Hűvösön sokáig eláll, általában szeptember-októberig. És akkor decemberig kell csak kibírni, addigra megérik a télre eltett (lisztes) kovászos uborka. Nálunk legalábbis így történik.

2017. aug. 7. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!