Ha házilag készített kovászos uborkát szeretnék eltenni későbbre/ őszre üvegbe, mit kell rá tennem? Esetleg lehet szalicilt? és mennyit?
de ha a google-ban utána nézel, találsz még egy pár receptet.
Mostmár a kérdezőt biztosan nem érdekli, de mások esetleg hasznosíthatják:
A nyáron készült kovászos uborka legjobb tartósítószere a TORMA. Egyes receptek ugyan azt ajánlják, hogy a tormát a többi fűszerrel együtt kell ezt is beletenni, a sós vízzel történő felöntéskor - de ez nem jó, mert így lassabban érik az uborka és meg is keseredhet. (Hiszen a torma kiváló tartósítószer.) Szóval a 2-3 nap alatt, a napon megérlelt uborkába a kenyérféle leszedésekor kell beletenni, és utána hűvösre (kamrába, pincébe, végső esetben hűtő felső polcára) kell tenni. Hűvösön sokáig eláll, általában szeptember-októberig. És akkor decemberig kell csak kibírni, addigra megérik a télre eltett (lisztes) kovászos uborka. Nálunk legalábbis így történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!