Mi a receptje annak a finom házi szaloncukornak, amin nincs bevonat?
beutod a googlebe, hogy házi szaloncukor,elkeszited es NEM teszel rá bevontatot
nem kell agysebesznek lenni ehhez...ha nem akarsz nem teszel rá:)
16l
Feltételezem, a kérdezö egy olyan receptet keres, amire eleve nem kell bevonat, és az ize miatt keres egy meghatározott receptet.
Ha egy szaloncukorról lehagyod a bevonatot, attól még az ize nem változik és valószinüleg kimondottan hianyozni fög róla az az iz.
A régi fondan szaloncukor receptjét keresed. Ez volt a "valódi" szaloncukor. keresd fondan, fondant néven.
Holnap leírom ha meglelem dédnagyanyám könyvében. igaz az már későn lesz :(
1/2 kg kristály cukor, 0,7 dcl víz, 1 deka vaj, ízek aromák (rum, pisztácia, kakaó, ananaász, puncs, narancs, citrom). Esetleg ennek a kívánt mennyiség szerinti többszöröse.
A cukrot a vízzel fözzük amíg sűrűsödni kezd (cérnaszerűen húzódik a kanálal) , ekkor porcelán tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és nagyon gyorsan keverjük. Amikor keményedni kezd de még formázható, elosztjuk több részre és ezeket ízesítjük az adalékokkal, ezeket bedolgozzuk és kívánt alakú téglácskákat formázunk. A kész szaloncukrot amíg ragad, bemártjuk vaníliás cukorba, vagy apró kristály cukorba, hogy "havas" csillogása legyen. A porcukkor nem jó az nem csillog, de jó a tört! nem darált! kockacukkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!