Miért nem pillésedik be manapság a bolti tej?
Figyelt kérdés
Emlékszem régen a bolti tej is bepillésedett, mint a házi.
Tudom már semmi sem a régi, de érdekelne ennek mi az oka.
Köszönöm!
2013. jan. 13. 19:21
1/5 anonim válasza:
Mivel a mostani tej egyrészt igen kevés tejzsirt tartalmat, másrészt az is homogenizálva van (a tejzsir nagyon fimon kis cseppekre alakitva), ezért nem áll össze a tej tetején.
2/5 anonim válasza:
Talán azért, mert annyira „kilúgozzák”, hogy már az inkább csak ipari hulladék, mint jó zsíros, igazi tej. Nincs minek bőrösödnie. Én így gondolom, de nem vagyok szakértő.
3/5 anonim válasza:
Miért lett a második válasz nulla, amikor pontosan írja le az okát? A homogenizálás is persze közrejátszik, amit az első ír, de mindkét válasz helytálló.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát! részemről mindenkinek zöld kéz, a nullát nem tudom ki adta
kár, hogy a 3,5-es is ilyen ipari nulla mostmár, szerencsére házitejhez is hozzjutunk, az szépen pillésedik, és igencsak finom is
2013. jan. 13. 19:55
5/5 anonim válasza:
Bocs, a kis offért: a minap hallottam a tévében egy szakértőtől, hogy a 30% alatti zsírtartalmú tejfölt nem is szabadna tejfölként értékesíteni. De még az a 30% is sovány, az igazi 40%-os. Na most ehhez képest 12%-os tejfölt, 1,5%-os tejet is lehet kapni. Mert az az egészséges, mondják. Én nem vagyok benne biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!