Felmerült bennem, hogy manapság mi számít bio terméknek?
Figyelt kérdés
Én is termesztek növényeket otthonomban, vegyszermentesen, (saját fogyasztásra). De attól, hogy én nem használok vegyszereket, szomszédom meg igen, akkor ugyan úgy átkerülhet az én növényeimre, nem beszélve autókról, egyéb levegőszennyezésről nem beszélve. Akkor lényegében az üvegházban nevelt növények a biok?
Boltokban, hogy lehet kiszűrni, hogy a termék tényleg bio, sokszor hallani, hogy átverik vevőket, attól, hogy rá van írva, honnét tudjuk, hogy tényleg az.
2012. szept. 16. 17:29
1/2 anonim válasza:
Hivatalosan vannak erre szabályok. A "nem permetezem a kertemet" még nem egyenlő a biogazdálkodással. Otthonra nyilván ezerszer jobb, mint a piacon/boltban vett agyonvegyszerezett zöldség, de ahhoz, hogy valamit bio-ként lehessen árulni, a gazdálkodásnak rengeteg egyéb feltételnek is meg kell felelnie (többek között autóúttól, vegyszeres gazdálkodásoktól való távolság stb.).
2/2 anonim válasza:
Én sem permeteztem ebben az évben egyszer sem. Termett minden, úgy ahogy. De ez nem bió, mivel a szomszédokban permeteznek, meg úgy hallottam, hogy ahhoz mondjuk hogy egy bio almafád legyen, bionak kell lennie az oltványt adó fának is, és így tovább visszafelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!