Mennyibe kerül manapság egy tojás a piacon?
Melyik városban?
Debrecenben 45 körül árulják.
Épp most megy felfelé, napról napra drágább.
A cukorgyárakhoz hasonlóan ezt is sikeresen tönkretették, az ország összes tojás termelő üzemét ellehetetlenítették, bezárták, az embereket elzavarták, a tyúk állományt levágták.
Hogy ne termelő ország legyünk, hanem felvásárló, nehogy véletlenül más eus ország is megérezze a válságot.
Én sok tojást használok (munkahelyemen) és igaz, hogy nekünk muszáj fertőtlenítettet használni, (kicsit drágább)
de a múlt héten még 42-ért rendeltem, ezen a héten már 61-ért hozták.
jó egy hónap alatt majdnem a duplájára ment föl.
ez nem normális, nálunk is 45-50 ft , és nem is a legnagyobb...
jaa, a kedves EU szerint a tyúkoknak baldachinos ágy kellene,ahol selyem lepedőre tojhatnák áldásos tojásaikat,utána mehetnek játszani az eu szabványoknak megfelelő homokozóba...
ha a gazdinak erre nem futja, tojjon magának tojásokat.
45-50
Budapest, Fővám téri Vásárcsarnok - de a Rákóczi téren is ugyanennyi.
ja és ezek mind picikék. ugyanannyiba kerül darabja átszámolva, mintha egy tizes paklival vennél a Sparban. az ún. biotojás meg még drágább, természetesen. :///
ha olcsón szeretnél tojást, szerezz valahonnan egy falusi nénit vagy bármilyen rokont, ismerőst, akinek vannak tojó tyúkjai. aztán néha kérd meg, pakoljon tele egy hatos pakkot. :D
(ne röhögj ki, de nálunk az az alku, hogy egy falusi ismerősöm másfélhetente hoz 6-8 db tojást én meg kölcsönadom fénymásolni az egyetemi jegyzeteimet, mert nem jár be X előadásra. :DDD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!