Hogy kell házitúrót készíteni?
Figyelt kérdés
2013. jan. 7. 12:53
1/3 anonim válasza:
Hagyni kell megalvadni a tejet, majd az aludtejet felforralni, utána egy gézen átszűrni és egy edény fölé kiakasztani a gézben, hogy ki tudjon csepegni.
2/3 doboszoli válasza:
A tejet szobahőmérsékleten megaltatni, tetejéről leszedni a tejfölt(ha van).
Utána ép zománcú, vagy üveg edényben nem forralni kell, csak olyan 70-80 fokon tartani, amíg az alvadék túró darabokká áll össze, majd lecsurgatni a fenti módon.
Ha felforralod, "főtt túró" az eredmény..
Megjegyzem, ha nincs olcsó tejforrásod, a mutatvány gazdaságtalan, inkább csak passzió.
3/3 anonim válasza:
...itt Germániában,olyan sós a túró,hogy be lehet tôle pi-
sálni...ezért csinálom magam :1liter forralt tejbe-amikor
már bôrzik - egy 3dl-es joghurtot öntök,néhány perc alatt
kész az aludttej...a tésztaszûrôt leborítom egy konyharuhá-
val,és beleöntöm a kutyulékot...kb.20 perc múlva kész a túró...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!