Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell házitúrót készíteni?

Hogy kell házitúrót készíteni?

Figyelt kérdés

2013. jan. 7. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Hagyni kell megalvadni a tejet, majd az aludtejet felforralni, utána egy gézen átszűrni és egy edény fölé kiakasztani a gézben, hogy ki tudjon csepegni.
2013. jan. 7. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

A tejet szobahőmérsékleten megaltatni, tetejéről leszedni a tejfölt(ha van).

Utána ép zománcú, vagy üveg edényben nem forralni kell, csak olyan 70-80 fokon tartani, amíg az alvadék túró darabokká áll össze, majd lecsurgatni a fenti módon.

Ha felforralod, "főtt túró" az eredmény..

Megjegyzem, ha nincs olcsó tejforrásod, a mutatvány gazdaságtalan, inkább csak passzió.

2013. jan. 8. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

...itt Germániában,olyan sós a túró,hogy be lehet tôle pi-

sálni...ezért csinálom magam :1liter forralt tejbe-amikor

már bôrzik - egy 3dl-es joghurtot öntök,néhány perc alatt

kész az aludttej...a tésztaszûrôt leborítom egy konyharuhá-

val,és beleöntöm a kutyulékot...kb.20 perc múlva kész a túró...

2013. jan. 26. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!