Mennyi a megengedett?
Helo, (17 eves fiu 87 kilos vagyok)mennyi a megengedett szenhidrat bevitel? És honnan tudom miben mennyi van?
Mert olvastam, hogy ha nem lépem túl a megengedett szenhidrat bevitelt akkor zsirt fogok veszteni, de ha válaszoltok a kérdésemre akkor légyszi ne ezen lovagoljatok h amit olvastam igaz e vagy sem, hanem azon h mennyi akkor a megengedett bevitel es honnan tom miben van. Elore is koszi :)
Kezdd 1,5 g / ttkg CH-val, ez esetedben (87x1,5) 130g.
Tehát kezdd 130g szénhidráttal, ha lassul a fogyás csökkentheted 1 g / ttkg-ig, azaz jelenleg 67 grammig, de addigra nyilván kevesebb lesz a súlyod.
Figyelj a fehérjére is, legyen meg a 2g/ttkg, a zsírt meg minél alacsonyabbra.
Segít ez az oldal:
"jelenleg 67g-ig"
Na nem ezt akartam, hanem hogy jelenleg 87 grammig... a többi stimmel. :)
előző vagyok, fontos még a vitamin (pl scitec multi pro pak), napi 4 liter víz, és a kajálásokat oszd szét 5 felé, és este már ne egyél szénhidrátot.
szénhidrátra jó a zabpehely, teljes kiőrlésű kenyér, barna rizs, zöldségek.
fehéjére sovány húsok, pulyka, csirke, hal, esetleg marha, tojás, sovány túró estére (lassú felszívódású fehérje), esetleg protein tápkieg.
zsírok: lenmagolaj, olivaolaj nyersen. sütésre én kókuszzsírt használok, de csak minimálisat.
Ez igy pont jo ahogy leirtad...mindent mindennel
turhatsz befele semmi problema nelkul,csak mindossze egyre nagyon figyelj....ne nyeld le....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!