Az alkoholfogyasztás megengedett a paleolit táplálkozásban?
Szia!
Én vagyok szakértő a paleolit táplálkozásban, nem tudom, mi az álláspontja az alkoholfogyasztásról, de:
Gondoljuk végig a dolgot!
Már az ősember is előszeretettel fogyasztotta a megerjedt gyümölcsöket, mert kellemes bódulatot okozott (sőt, állatok is szeretik...)
Tehát ebből kiindulva én azt mondanám, a paleolit táplálkozás alapelvei alapján, hogy megengedett...
Hát igen, ez egy nagy kérdés, mikortól ismeri az ember ténylegesen az alkoholt:D
Amúgy meg, a szervezetben szén-dioxdra és vízre bomlik, szóval elvileg miért ne?
Na ez is érdekes, mert bort elsőnek Mezopotámiában ittak:D
Ezt a paleolit diétát is valaki olyan találta ki, aki összeválogatta a kedvenc ételeit/italait és rávágta, hogy ezt ette és itta az ősember is:)
Hello.
Az alkohol kimutathatóan növeli az áteresztő bél szindrómát, tehát különösebben nem ajánlott a fogyasztása.
A paleolitban nem azokat az ételeket eszik, amiket az ősember evett, hanem azokat, amelyek nem károsítják a szervezetünket. A gabonák, tejtermékek, hüvelyesek sajnos egyértelműen toxikusak a testünkre nézve. Csak mivel eléggé enyhén, így nehéz kimutatni, ami pedig 50 év alatt tesz beteggé, azt nem tiltják be - mert még külön jó is a gyógyszeriparnak, jó kis elhúzódó krónikus betegségekre van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!