Az alkoholfogyasztás megengedett a paleolit táplálkozásban?
Ja, és meddig élt egy ősember? Különben ki mondja, hogy azóta nem alkalmazkodtunk? Azért nem evett az ősember gabonát, mert nem olyan volt az életstílusa, hogy termesszen és még nem találta ki, hogyan kell leőrölni a gabonát, meg hogyan kell kenyeret sütni. Attól még a rengeteg hús nem egészséges.
Abban egyetértek, hogy az adalékanyagos, szintetikus élelmiszerek nem tesznek jót. Amúgy az a kevés pozitív hatása is azért van, mert kimaradnak ezek, meg a cukor. Aztán pár éven belül tönkreb*szod a szervezeted a töméntelen mennyiségű állati fehérjével, amiről tudományosan bizonyított, hogy rákkeltő.
Ha nem hiszed, olvasd el a Kína tanulmányt. Aztán hasonlítsd össze a Szendi-féle könyvekkel. A Kína tanulmány tudományos kutatásokon, forrásokon alapul, a könyv végén több oldalnyi forrás és kísérlet van megjelölve, amiket kutatók végeztek. Ellenben a paleoval, ami mellett nem szól semmi, csak valaki eldöntötte, hogy az az egészséges.
De hogy visszatérjünk az eredeti kérdésre is: igen, az alkoholfogyasztás megengedett, de nem preferált. Ennyi.
Egy temetkezési vállalkozó.
Na de elolvastad egyáltalán, amit írtam? A te bibliádban, a Szendi-féle paleós izében EGY DARAB tudományos kísérlet, vagy forrásmunka nincsen. A Kína tanulmánynak viszont minden egyes mondata igazolt, bizonyított, megalapozott. És itt te vagy az egyetlen, akinek gőze sincs a genetikához, kedves barátom. :))))
De mint mondtam, engem annyira nem érdekel, hogy hogyan teszed tönkre magad. Egyél csak jó sok húst. Egészségedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!