Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Parmezánsajt paleoban? Csak...

Parmezánsajt paleoban? Csak 0.5 g ch 100 g-ban.

Figyelt kérdés
2013. máj. 18. 11:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
54%

A tejtermékeknek nem a szénhidrát tartalmukkal van baj, hanem a bennük lévő fehérjékkel.


Ha gyógyulás céllal paleózol, akkor mindenképpen felejtős!


Ha egészségesebb életmódért, akkor engedményes paleóba beleférnek a kemény érlelt sajtok (mert engedményes), de természetesen nem ajánlott, csak saját felelősségre :)

2013. máj. 18. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
23%

Hát TáplálkozásHarcművész inkább fogd be a szádat.

Elnézem neked, hogy a paleolit a rögeszméd, mert végül is ha valaki akarat gyenge kellhet egy vallás, hogy a helyes étrendet betartsa...

A Parmezán sajttal nem az a baj, hogy van benne fehérje, sőt... 100g parmezán sajt tartalmaz tartalmazhat annyi fehérjét, mint azonos csirkemell.

Hogy miért ajánlott inkább a csirkemell? Mert a parmezánsajt nem mellékesen olyan 30g zsírt tartalmaz 100g-onként ha nem többet.

2013. máj. 18. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
76%

Mi a baj a zsírral?


Te nem nézel el nekem semmit, neked esélyed sincs mást tenni :) Ne állítsd be magad elnézőnek..


Zsírfóbiás kis valaki.

2013. máj. 18. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
Szerintem meg mind a két válaszolónak igaza van.Egy közel 0-chs diétában simán jók a sajtok, viszont egy szénhidrátcsökkentős diétánál, nem igazán ajánlott, mert a napi bevitt energia beviteled túl magas lesz.Az egész célfüggő szerintem.
2013. máj. 18. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
0%
A zsírok olyan szénhidrátvegyületek, amelyek apolárisak, tehát nem oldódnak a vízben, ezért a szervezetnek sokkal több energiába telik energiává átalakítania és sokkal több oxigén kell hozzá, mint a fehérjéket vagy a gyors szénhidrátokat, pl a glükózt, ezért a szervezet szereti elraktározni. Ha meg raktározunk akkor mi értelme a diétának?
2013. máj. 18. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg egy ilyen zsíros diétában a fogyáshoz olyan éhes leszel, hogy megismerkedsz a falásroham fogalmával.
2013. máj. 18. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
A zsírok nem okoznak nagy inzulin szekrcéciót, a zsírevők nem hájasok. Ez a gyakorlat. Egy olyan elmélet miszerint a szervezetünk könnyen raktározza őket.. leríva szép, a valóságban úgy tűnik ez mégsem állja meg a helyét. Az alacsony inzulinszint viszont cél mind a fogyás, mind az egészség miatt. Tehát a sajt és a gyors ch nem jó, zsír sokkal célszerűbb.
2013. máj. 18. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
80%
Apró megjegyzés, hogy az elfogyasztott zsírok segítik a jóllakottság érzés kialakulását, hosszan biztosítnanak energiát tehát megelőzik a falásrohamokat amiket egyéb módokon tapasztalhatnak a hullámzó vércukorszintű emberek. (falásrohamok, evés utáni fáradtság, álmosság etc.)
2013. máj. 18. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is szükség van a zsírokra, főleg ha a fogyás a cél. Mert paleolit táplálkozás esetén, ha az ember fogyni is szeretne érdemes lecsökkenteni a ch arányát, a fehérje és a zsír javára. Fehérjéből meg ugye nagyon sokat kellene ahhoz enni, hogy a napi kalóriakeretünket teljesítsük. Nekem nem minden nap jön össze az, hogy zsírosabb húsokat fogyasszak, ezért használok kókuszzsírt, lenmagolajat, libazsírt, eszek egy marék mandulát. De még mindig jobbnak tartom azt, ha eszek egy szelet parmezánsajtot, mintha ennék egy kanál zsírt.
2013. máj. 18. 13:22
 10/22 anonim ***** válasza:
0%

Először talán pótold be a táplálkozás területén való hiányosságaidat.

Nem tudom miféle démoni dolog lehet a szemedben az inzulin szekréció, de egyébként mindent amit megeszel enzimek segítségével bont le a szervezet.

Szerintem amire te gondolhatsz az a gyors szénhidrátok évekig tartó fogyasztásának hatására kialakuló inzulinrezisztencia.

Nem poénból van mondva a teljes kiőrlésű kenyér, vagy azért mert pékségem van és alacsony rá a kereslet. A teljes kiőrlésű kenyérben lassú felszívódású szénhidrátok vannak. Ami azért jó, mert nem esik le hirtelen a vércukorszint. A zsíroknál tudod miért nem esik le a vércukorszint? Mert nem is megy fel és fáradt leszel. A zsírok lassítják az emésztést.

Egyébként a legjobb fogyasztó az izomszövet.

Szerintetek a naturál testépítők (hogy ne lehessen felhozni a kokszot) miért 1/3 2/3 szénhidrát-fehérje diétát folytatnak? Mert olyan ostobák? Miért nincsenek paleolit testépítők?

2013. máj. 18. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!