Az nagy baj ha paleoban megeszek napi kb.1kg gyümölcsöt?
Ha fogyni is szeretnél ne egyél feltétlenül ennyi gyümölcsöt! 2db almában kb 25g fruktóz van (az egyik legmagasabb gy.cukor tartalmú), nagyjából annyi amennyi az ajánlott napi maximális fruktóz fogyasztás!
Gyümölcsöt ebéd és vacsora után desszert jelleggel 1-1 db-ot érdemes csak fogyasztani. Reggel-délelőtt és éhgyomorra sosem!
Az alacsonyabb gyümölcscukor tartalmúakból mehet több is.
#2: Miért? Tényleg érdekel, mi van e mögött az elmélet mögött, bár én nem fogok változtatni azon, ahogyan cselekszem: gyümölcsöt éhgyomorra eszem, szinte mindig az a reggelim és semmi más. Ez az a pont az étkezésemben, amivel kapcsolatban nincs kétségem, mert a testemnek csak ez esik jól, az evés utáni gyümölcs szinte mindig rosszul esik, az evés előtti mindig nagyon jól :) Érzem, hogy nekem ez a jó, bármi is igaz másokra.
Vannak egészen egyértelműnek tűnő biológiai folyamatok, amik egyeseknél máshogyan működnek.
A kérdésre sajnos nem tudom a választ (előre mondom, hogy nem értek hozzá, csak olvasok ezt-azt s megpróbálok gondolkodni s egyáltalán nem arra hegyezem ki mondandóm, hogy mi a paleós ajánlás gyümölcsileg), én hajlok rá, hogy ne tartsam feltétlenül egészségtelennek az efféle étkezést (úgy értem, nyilván van ember, akinek nem jó, hisz olyan különbözőek vagyunk), de ez csak egy extrapoláció a paleósok és nyersvegánok irányát kissé kombinálva, így nem megbízható :( Ha én paleós napot akarnék tartani (olykor felmerül bennem), én is választhatnék, hogy gyümölccsel vagy túl sok olajos maggal lakom jól (gyümölccsel szerintem nem menne, attól éhes leszek)... vagy eszem 10 tojást is egy nap... (Á, a lazac lenne a nyerő, rövid távon.)
De valóban vannak jobb tápanyagarányú gyümölcsök is, az alma igen édes, szénhidrátgazdag.
Shinin, ezért
Az emésztésünket (és most akkor általánosítok, mert lehet te máshogy működsz) a reggel fogyasztott zsírok stimulálják, más nem igazán. Ez kihat egész napra.
Étkezés után igazából.. én sem tudom pontosan miért, de az emésztés nehezítésével összefüggés miatt nem szoktak gyümölcsöket ajánlani, inkább nappal, étkezések között. Én eszem néha desszertnek is, lehet nem teszem jól..
Minden nap lehet nem jó, bár szerintem ettől tuti nem fogsz hízni, max lassabban fogysz, de még mindig jobb, mintha egy tábla csokit ennél, egy nayg zacsi chipsszel.
Ma pl én is sok gyümölcsöt ettem, reggel volt egy narancs, delután meg egy egész pomeló(bár csak a felét terveztem, de olyan jól esett)
Vannak ilyen napok, de ne legyen mindennapos.
#6: Nemrég olvastam ezt a cikket. Hű de esélytelen nálam az édes péksüti reggel :D Egy kis gyümölcs más, az kissé felébreszt. Ha egyszer nem tudok reggel mást enni, akkor nem tudok (van, amikor gyümölcsöt sem eszem, de akkor sokkal tovább tart ez a miniböjt). De ez nem olyan vészes, mint régen, amikor sokszor egész délelőtt képtelen voltam gyümölcsöt kivéve bármit enni. Amióta megint életmódot váltottam, kevesebbet eszem és a reggeli gyümölcs után nagyon hamar megéhezem (de csak szolidan) és akkor jön a rántotta :) A sokak által ajánlott zabkása-reggelit nem enném meg sosem, mert a testem ösztönösen nem akar olyat reggel. Délután van az, hogy valami laktatóbb kell, de hogy oda mi az ideális számomra, ez még kutatásaim tárgya. A paleón belül speciel semmi nem tűnik jónak, de majd próbálkozom.
#8: Elég érzékeny vagy... Én nem hagyok ki a táplálkozásomból olyat, amit meg akarok enni, bár lehet, hogy speciális, szerencsés fajta vagyok :D Az nem jó, ha kaparod a falat és szenvedsz a hiánytól, egyél néha paleo sütiket :) Sőt még inkább paleo-nyersvegán nemsütiket, én mindig sajnálom hőkezelésnek kitenni a kedves magjaimat, hát még a gyümölcsöket, márpedig valamitől édesnek is kell lennie a cuccnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!