Az egyik kérdésnél olvastam, hogy csínján kell bánni az olajos magvakkal, de miért? Én imádom az olajos magvakat, és minden nap megeszek legalább 100 grammnyit. Ezek szerint rosszul teszem?
Meg egyébként is, a ch-tól hízunk, akkor mért ne fogyaszthatnánk kedvünkre az olajos magvakból?
Összezavarodtam.
Mert elég sok kalória van benne. 100g mogyoró 700 kalória kcal
100g zsír 900kcal.
kb. mintha zsírt ennél. Így egyél kétpofára olajos magvakat. Amúgy egészséges, de csak mértékkel. Ezek a magvak mindenről híresek, csak arról nem, hogy abba tudd hagyni. Edd reggel joghurtba belekeverve.
És.. 1. 2. válaszoló, kit érdekel a kalória?
A válaszom: nem szeretnék tévhiteket terjeszteni paleo körökben.. de elég sok olyan tapasztalat született, hogy a sok gyümölcs és a sok olajos mag nehezítette a fogyást. Ezt meg kell tapasztalni, ha ha neked nem gond, akkor lehet örülni, de ha nem megy a fogyás paleóval, akkor az lehet a magokkal bevitt sok ch miatt. Hiszen van bennük rendesen..
Ne haragudj, de már hogy lenne bennük sok ch?!
Pl. 100 g mandulában van 7 g szénhidrát, 100 g mogyoróban 9 g stb. Ez sok ch???
OK, megnéztem, és tényleg vannak olyan magvak, amelyekben sokkal több ch van... Sajnos. Köszönöm a segítséged!
És köszönöm a többiek válaszát is.
Ezt érdemes elolvasni!
Eddig is ugyan úgy voltak benne fitátok, csak nem tudtátok. És?
Be lehet áztatni őket, meg eleve nem tisztázott hogy mekkora aktív fitinsav tartalmuk van, tehát hogy mennyire is gáz a helyzet. A gyakorlatban panaszkodik valaki az olajos magvakra, és segít ha nem eszik? Nemigen..
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!