Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért nem lehet enni a Paleoba...

Miért nem lehet enni a Paleoban kölest, mikor az elvileg gluténmentes? Csak egy héten 1x ennék, akkor is keveset.

Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 21:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Mert az ősember nem ette. Pont.
2013. febr. 20. 21:36
 2/12 A kérdező kommentje:
És? Gluténmentes, ugyanannyi esélye lehetne a paleo-ba kerülni, mint a zabpehelynek, persze kompromisszumként! Hasonló tápanyagértékekkel rendelkezik, mind a kettő.
2013. febr. 20. 21:41
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Mert az egész paleo tök logikátlan dolog, aki kitalálta, az nem gondolta át az egészet.

Ha kolbászt lehet enni - amit egész biztos nem evett egyetlen ösember sem, akkor akármit is lehetne.

Mellesleg az ösember már evett gabonát is, csak nem termesztette, hanem gyüjtögetett.

2013. febr. 20. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
a köles GI je magasabb mint a pl a zabé én nem tenném inkább rizs
2013. febr. 20. 21:58
 5/12 A kérdező kommentje:

egy a biztos: glutén,lektin, és laktóz veszélyes, nem hiába van ennyi hozzájuk kapcsolódó betegség és allergia. A paleo e tekintetben megállja a helyét. Én azt vallom, és aszerint élek, hogy legfőbb táplálékunknak a zöldség kell hogy legyen (hüvelyes nélkül, a lektin miatt), utána gyümölcs (és nem aszalt), tojás és hús, utána pedig (hetente egyszer köles).

Édesíteni: méz vagy xilit.

Só: himalájai só.

étel sűrítése: önmagával vagy kevés darált zabpehellyel

édesség: gyümölcs (napi max 3db), rá mehet fahéj/kakaópor, méz/xilit

az ételek glutén, laktóz és lektin mentesek legyenek.

Én eszerint élek :D

2013. febr. 20. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Mert keményítő. Heti egyszer nem lesz bajod tőle, de senki sem mondhatja hogy ajánlja neked. A paleo márpedig a legjobbról szól, amit egy cukorbeteg is ehet hogy meggyógyuljon. Ezért nincs benne köles, de zab sem.

Egészséges emberként sok mindent lehet enni néha, és nem valószínű, hogy például alkalmi köles fogyasztástól lesz valaki cukorbeteg.

A kolbászos válaszoló tisztában van a köles és a kolbász tápanyag tartalmával? Hasonlónak tartja a kettőt?

2013. febr. 21. 16:05
 7/12 A kérdező kommentje:
ejha, és tényleg, a keményítőt nem vettem figyelembe :)
2013. febr. 21. 17:34
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
A kolbászt azért irtam, mert a paleoban azt eszik elvileg, amit az ösemberek - és azok egész biztos, hogy kolbászt nem ettek!!!! VIszont gabonákat igen.
2013. febr. 21. 17:38
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

Érdekes elméleteid vannak, Utolsó.

Ha kint lennél a szabadban, nehezen képzelem el rólad hogy komolyan elkezdenél egész nap apró, nehezen rágható és nem finom magocskákat gyűjteni.. amik ugye nem szép sárga mezőkben nőnek, hanem itt-ott pár csomóban. Vad gabonák ültetés nélkül. Ehhez volt része az embernek igen sokáig, ebből sokak számára egyértelmű hogy miért nem alkalmazkodtunk a glutén, lektinek emésztéséhez, a keményítő hosszú távú hasznosításához.. há' mert ilyen sz.art már az ősember sem evett.

De meglátsz egy emlőst, amint elkapod téped is fel a nyakát. Hogy a belébe töltöd-e vagy sem, az már gasztronómia.

2013. febr. 21. 21:49
 10/12 A kérdező kommentje:
ott a pont! :)
2013. febr. 21. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!