Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleóban milyen szénhidrã...

Paleóban milyen szénhidrãtokat lehet enni? Gluténmentes kenyeret, vagy növényi eredetű tejtermékek is tilosak?

Figyelt kérdés
Sajnos pajzsmirigy alulműködő vagyok, ezért szeretném elkezdeni a plaeot mert sok helyen olvastam, hogy ez az egyik leghatásosabb ebben a betegségben a fogyásra. Csak nem túl drasztikus egyből leállni a szénhidráttal( vagy a glutén a lényeg??) ?
2013. jan. 31. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk ettől még a pajzsmirigyed nem fog rendesen működni, annak meg kéne találni az okát, miért nem működik rendesen. Ha genetikai okai vannak, vagy valami betegség áll a háttérben, ehetsz te akármit, az akkor sem fog helyrejönni.
2013. jan. 31. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:

OMG, nincs olyan, hogy növényi tejtermék. A problémáddal meg jobb felkeresni egy dokit.

Egyébként szójatejet ne, mandulatejet igen.

2013. jan. 31. 15:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Természetesen járok dokihoz, de hiába normalizálódik a hormonszintem és szedek gyógyszert a fogyást nekem kell megoldanom, a gyógyszer ebben nem segít, és a doki is a paleót javasolja, vagyis a glutén és tejmentes étrendet - mivel pont ezek okozhatnak autoimmun pajzsmirigy gyulladást- csökkentett kalória bevitellel meg mozgással persze. Jó hülyén fogalmaztam , de a lényeg, hogy mivel lehet a tejterméket helyettesíteni.
2013. jan. 31. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg drasztikusan leállni a szénhidráttal is (a zöldségekben lévő rostokkal nincsen gond).

A glutén a hangsúlyos, igen.

Növényi tej, mint? Kókusz, mandulatej? Ilyeneket lehet. Szója nem ajánlott.

2013. jan. 31. 17:23
 5/7 A kérdező kommentje:
oké köszönöm, erre voltam kíváncsi kedves utolsó! még valami, ha eddig kalóriaszámolással nem mentem semmire akkor most, hogy kihagyom a glutént meg a tejet érdemes tovább számolgatni? Tejet csak kávéhoz ittam 1 dl-t kb naponta, de erről le tudok mondani, kenyeret is csak egy szeletet reggel teljes kiőrlésűt.
2013. jan. 31. 19:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Eddig sem volt jó a kal.számolás, eztán is fölösleges lesz.
2013. jan. 31. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kell számolgatnod. Hús, hal, tojás, zöldség. Gyümölcsökkel és olajos magvakkal bánj óvatosan. Ezek hizlalnak nagyobb mennyiségben.

Tejpótlónak kókusztej, meg asszem mandulatejet szoktak még inni, de nem értek annyira hozzá, nem vagyok "tej"mániás.

Nekem pajzsmirigy alulműködésem volt, most meg enyhén túlműködik. Egy ideje paleózok. A doki szerint nem az életmódváltás hatása, hááát nem tudom, de mindenesetre így jobb most nekem.

Leállhatsz hirtelen a szénhidráttal, de fogyassz bőségesen zsírokat, nekem anno ezt javasolta a doki, és bevált. Nem fogsz hízni emiatt, nyugi. :)

2013. febr. 4. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!