Ki szeretném próbálni a paleot fogyás céljából, de a szüleim nem támogatnak, tudnátok segíteni?
"havi 2-3 új fölsőről le tudnál-e mondani ennek érdekében. ??? "
Sztem is a paleo pont h olcsóbb ha okosan csináljuk. Vannak olcsó husok, nem kell annyit enni, nincs tej, cukor, gabona, péksüti, joghurtok stb
Off:
#19: Sajnos nem találtam tökéletesen megbízható, tudományos oldalt a dög definíciójával, tudom, a wikipedia távolról sem megfelelő, de most ezt találtam s összevág korábbi információimmal. Úgy látszik, mások definiciója hasonló az enyémhez:
Korábban is írtam, hogy nem romlott húsra gondolok.
On:
Nem tudom, hogyan jön ki a paleo, nyilván attól függ, konkrétan mit eszik az ember, de én (írtam már ehhez a kérdéshez vajon?) sokkal kevesebbet eszem, amióta elhagytam a lisztet. Ha valaki nagyon rossz táplálkozásról tér át, annál megdobhatja a költségeket, de nem annyira a hús miatt. Viszont az elvárható egy szülőtől, hogy a gyerekét hozzájuttassa friss zöldségekhez, ott is vannak olcsóbbak. A tojás ár/érték aránya sem rossz. Én személy szerint magokra is sokat költök, ebből a lenmag elég olcsó és kis dióval feldobva elég jó "kenyér" vagy sütiféle édesség lesz belőle. Így is jóval drágább, mint a kenyér, de pici kell belőle és sokkal hasznosabb, jobb összetételű és jobban is esik.
Ha mást nem, lépéseket szerintem lehet tenni, a reggeli szendvics és cukor elhagyásával és nem drágább, de jobb étellel helyettesítésével pl...
A kérdező kapott már tanácsokat, szerintem innen kiindulva már érvelhet és cselekedhet, de napi húshurcolgatást tényleg nem kell elvárni, ahogy mások is írták. Meg kell találni az utat, amit az anya valahogy elfogad, de erre nekünk nincs elég rálátásunk.
Köszönöm a válaszokat, ösztönöztetek arra, hogy végre leüljek anyuval és normálisan tudjunk beszélni. Most van az 5. napja, hogy paleozok, nagyokat eszem, napi 3* sose vagyok éhes és máris ledobtam 2 kilót úgy hogy "csak" 10kg feleslegem van. Jól érzem magam így, előtte kényszerevő voltam és mindent felfaltam amit csak láttam. 1 nap alatt elmúlt minden tünetem. Múltkor voltam vendégségben, ahol nem akartam udvariatlan lenni és ettem "normális" kaját, fél napig fájt a hasam és rosszul voltam. Ezt inkább nem fizikai reakciónak, hanem mentálisnak veszem, hogy igenis képes vagyok alkalmazkodni ehhez , akarom is és nem szeretnék úgy élni mint egy héttel ezelőtt. Én, aki egyhuzamban megevett 10 túró rudit és 4 tányér tejbegrízt, rá sem ismerek magamra!
Mikor régen fogyóztam mindig az órát lestem, hogy mikor ehetek már megint és most meg azon kapom magam, hogy "jééé, már 7 órája nem ettem semmit, nem is vettem észre". Eddig úgy látszik, hogy jól döntöttem.
20-asnak mondanám, hogy köszönjük szépen, nincsenek anyagi problémáink és utoljára novemberben vásároltunk nekem ruhát... Én is ugyanúgy dolgozok, mint a szüleim, teljesítek az iskolában, emellett besegítek a házi munkában, együtt járunk bevásárolni és van mikor én főzök csak éppen még zsebpénzt nem kapok ezekért, és nem is várom el. Helyette inkább abba szólnék bele, hogy mit vásároljunk. Ez ekkora baj? -.-" Mielőtt támadnál gondolj bele, hogy nem minden gyerek csak otthon ül és kínjában már nem tud mit csinálni csak ilyen "dilik" után kutatni mint a paleo...
És hidd el én legszívesebben nem külön menüt kérnék, hanem a szüleimet is rászoktatnám erre ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!