Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ki szeretném próbálni a...

Ki szeretném próbálni a paleot fogyás céljából, de a szüleim nem támogatnak, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Anyát megkértem, hogy hozzon haza minden nap husit és hogy tanítson meg húst sütni/párolni. Ráadásul mondtam neki, hogy elég lesz csirkecomb is, mert a melle csillagászati áron van. Erre meg azt mondja, hogy nem képzelem én, hogy ő minden nap hordozgat haza húst. Aztán jött a szokásos szöveg: "Mindenből lehet enni, csak egy kicsit. Reggel egyél valami szendvicset meg cukorral idd a teát, mert az agynak kell a cukor, ebédre azt edd amit főzök, a vacsorát kell csak visszafogni". Na ja persze... Egyszerűen nem érti, hogy én teljes mértékben szeretnék megváltozni és csak húst, halat, zöldséget, tojást és gombát akarok enni. Vettem egy könyvet is de nem olvassa el a kedvemért se mert "Neki nincs ideje erre". Le tudnátok nekem írni röviden, hogy miért is jó a paleo, hogy miért ajánlják, mert meg szeretném mutatni neki a komikat, hogy ő is megértse? Mivel érveljek, hogy győzzem meg?
2013. márc. 12. 14:49
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Pedig a durva, hogy a szüleinek az egyetlen esélye lenne, ha a gyereket követnék.. ilyen is ritkán van. Bele fognak pusztulni a napi robotba és a betegségeikbe, ha nem térnek át egészséges kosztra.
2013. márc. 16. 07:27
 22/33 anonim ***** válasza:
Belehalni épp nem fognak, az is épp elég ha valaki betegen él sokáig. Amúgy meg minek csinált gyereket az olyan szülő, aki nem hajlandó megvenni neki az egészséges kaját?Komolyan nem értem. Kettővel ezelőtti válaszoló, ezt az "Amíg az én házamban vagy" kezdetű parasztságot még mindig túl gyakran hallani, pedig senki nem fogott fegyvert senki fejéhez, hogy szaporodjon. szóval ez így nettó trollság. Amúgy épp most csináltunk a párommal egy összehasonlítást, ki mennyit költ napi szintre lebontva kajára: paleóval én jöttem ki olcsóbbra, 80%-kal. Ugyanis paleo kajálással nem zabálsz mint egy gép, max napi két étkezés van, az sem mindig. Van hogy egy is elég. Ez a normális ütemű étkezés, amire be vagyunk állva genetikailag, nem pedig az uzsika, tízóraicska, nasika. Ezek a napközbeni gyakori megéhezések a gabonazabálástól kiugró inzulintermeléstől vannak.
2013. márc. 16. 10:17
 23/33 anonim ***** válasza:
Kérdező: úgy győzhetnéd meg anyukádat, hogy kiszámolod hogy ez nem kerül annyival többe mint gondolja. A paleo ugyanis nem a színhúsevésről szól :D A csirkehús olcsó, ez jó ötlet, de pl a belsőségek még olcsóbbak. Nincs is jobb egy kis hagymás májnál. De megbarátkozhatsz ilyenekkel is hogy pl szív, vese ( ha jól kimosod mennyei ételek készíthetők belőle), csirkeszárny (a zsíros bőrt is kell enni a paleoban, szóval igazából a szárny laktató étel), pulykanyak, ezek olcsó husik. Nyakból remek levest lehet főzni, zöldségekkel. Másik, hogy a felvágottak meg sajtkrémek meg péksütemények neked nem kellenek majd, ez ugye szintén lejön a büdzséből. Ha hétvégente van egy kis szabadidőd, horgászni is elmehetsz, legolcsóbb fehérjeforrás. Mondjuk ezt ne témazárók előtt csináld.
2013. márc. 16. 10:26
 24/33 anonim ***** válasza:

"havi 2-3 új fölsőről le tudnál-e mondani ennek érdekében. ??? "

Sztem is a paleo pont h olcsóbb ha okosan csináljuk. Vannak olcsó husok, nem kell annyit enni, nincs tej, cukor, gabona, péksüti, joghurtok stb

2013. márc. 16. 14:44
 25/33 anonim ***** válasza:

Off:

#19: Sajnos nem találtam tökéletesen megbízható, tudományos oldalt a dög definíciójával, tudom, a wikipedia távolról sem megfelelő, de most ezt találtam s összevág korábbi információimmal. Úgy látszik, mások definiciója hasonló az enyémhez:

[link]

Korábban is írtam, hogy nem romlott húsra gondolok.

On:

Nem tudom, hogyan jön ki a paleo, nyilván attól függ, konkrétan mit eszik az ember, de én (írtam már ehhez a kérdéshez vajon?) sokkal kevesebbet eszem, amióta elhagytam a lisztet. Ha valaki nagyon rossz táplálkozásról tér át, annál megdobhatja a költségeket, de nem annyira a hús miatt. Viszont az elvárható egy szülőtől, hogy a gyerekét hozzájuttassa friss zöldségekhez, ott is vannak olcsóbbak. A tojás ár/érték aránya sem rossz. Én személy szerint magokra is sokat költök, ebből a lenmag elég olcsó és kis dióval feldobva elég jó "kenyér" vagy sütiféle édesség lesz belőle. Így is jóval drágább, mint a kenyér, de pici kell belőle és sokkal hasznosabb, jobb összetételű és jobban is esik.

Ha mást nem, lépéseket szerintem lehet tenni, a reggeli szendvics és cukor elhagyásával és nem drágább, de jobb étellel helyettesítésével pl...

A kérdező kapott már tanácsokat, szerintem innen kiindulva már érvelhet és cselekedhet, de napi húshurcolgatást tényleg nem kell elvárni, ahogy mások is írták. Meg kell találni az utat, amit az anya valahogy elfogad, de erre nekünk nincs elég rálátásunk.

2013. márc. 16. 15:20
 26/33 anonim ***** válasza:
hát akkor az nem dögevés az én értelmezésem szerint. Szerintem az a dög, ami már oszlásnak indult baktériumok hatására. Aminek oszló tetem szaga van, és ez bizonyos állatokat vonz (pl legyek, ugye van egy pár növény is ami a dögszagot imitálja, mert legyeket használ beporzásra), bizonyosakat meg távol tart (pl macska, ember). Ilyen értelemben az ember határozoittan nem dögevő. Elhullott állatot megenni vadászat nélkül megint egy másik kategória, pl más fajokzsákmányából csenni és erre "szakosodni" az megint más. szerintem. Ez sem jellemző mondjuk a Homo Sapiensre, de az igaz hogy ez nem ragadozás- de szerintem nem is dögevés mert nem oszló húst eszik az illető faj. Visszatérve a paleora, csak azért gondoltam ezt letisztázni mert ez gyakori droidérv a paleo ellen, akárcsak a nyershús baromság. Ugye a tüzet már félmilló éve feltaláltuk, nem kell nyersen enni a húst annak aki paleozik. Egyébként öbbek közt ezért totál áltudományos baromság nyersvegánnak meg gyümölcsevőnek meg mittomén még minek lenni. Aki akár ezeket a diétákat követi, vagy aki szerint meg a paleo ilyen diétákkal van egy szinten, az egész egyszerűen totális természettudományos analfabéta. Nem is szeretek ilyenekkel vitatkozni mert nincs értelme, buták mint 6 pár rendőrcsizma ezért meggyőzhetetlenek. Persze beszajkózzák mindenhova hogy a paleo csak egy divatszarság :D
2013. márc. 16. 20:25
 27/33 anonim ***** válasza:
#26: A főzés hosszú gyakorlata mindazonáltal nem változtat azon, hogy az ételekben elbomlanak és megváltoznak bizonyos dolgok, néha jó, néha rossz irányban. Sok jó dolog van a nyersvegán konyhában, én sokat tanultam belőle, jó, ha az ember nem szemellenzős, de természetesen meg kell válogatni, mit emelünk be az életünkbe s mit hiszünk el a harcos nyersvegánok mondanivalójából. Nyilván ők is emberek s egyes példányok oltári nagy baromságokat hangoztatnak olykor. Ez mindenütt így van. Léteznek buta és rosszul táplálkozó paleósok, ovo-lakto vegetáriánusok, s minden szokásos táplálékcsoportot használó "normál" emberek.
2013. márc. 16. 20:44
 28/33 anonim ***** válasza:
én sok nyers zöldséget eszem, a húsokat megsütöm, a tojásnál meg a fehérjét jobb sütni a sárgája jobb nyersen asszem :) néha gyökérzöldségeket szoktam sütni még (zeller, édesburgonya, cékla)
2013. márc. 16. 21:41
 29/33 anonim ***** válasza:
Én épp most kezdtem érdeklődni a nyersen is fogyasztható állati eredetű termékek iránt. Pl tojást tuti ettek őseink nyersen, mi nem esszük a szalmonella miatt, de pl japánok esznek nyers halat, mi eszünk tatárbifszteket, osztrigát, szóval vannak kivételek :D de azért a hőkezeléshez nagyon erősen alkalmazkodtunk, amúgy nem is tudnánk beszélni. Kellett hozzá a finom állkapocs és fogazat, ami a tűz használata miatt alakulhatott csak ki. Szóval anatómiai nyomai is vannak a kaja hőkezelésének, számomra ez a leginkább meggyőző, ezért nem ülök fel a nyers diétáknak. Persze sokmindent nem érdemes hőkezelni, nyilván. Szerintem pl a gombát is meg lehet enni nyersen, bogyóféléket meg egyenesen muszáj, van amit meg jobb ha sütögetünk. Érdekes kérdések ezek:)))
2013. márc. 16. 22:49
 30/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ösztönöztetek arra, hogy végre leüljek anyuval és normálisan tudjunk beszélni. Most van az 5. napja, hogy paleozok, nagyokat eszem, napi 3* sose vagyok éhes és máris ledobtam 2 kilót úgy hogy "csak" 10kg feleslegem van. Jól érzem magam így, előtte kényszerevő voltam és mindent felfaltam amit csak láttam. 1 nap alatt elmúlt minden tünetem. Múltkor voltam vendégségben, ahol nem akartam udvariatlan lenni és ettem "normális" kaját, fél napig fájt a hasam és rosszul voltam. Ezt inkább nem fizikai reakciónak, hanem mentálisnak veszem, hogy igenis képes vagyok alkalmazkodni ehhez , akarom is és nem szeretnék úgy élni mint egy héttel ezelőtt. Én, aki egyhuzamban megevett 10 túró rudit és 4 tányér tejbegrízt, rá sem ismerek magamra!

Mikor régen fogyóztam mindig az órát lestem, hogy mikor ehetek már megint és most meg azon kapom magam, hogy "jééé, már 7 órája nem ettem semmit, nem is vettem észre". Eddig úgy látszik, hogy jól döntöttem.

20-asnak mondanám, hogy köszönjük szépen, nincsenek anyagi problémáink és utoljára novemberben vásároltunk nekem ruhát... Én is ugyanúgy dolgozok, mint a szüleim, teljesítek az iskolában, emellett besegítek a házi munkában, együtt járunk bevásárolni és van mikor én főzök csak éppen még zsebpénzt nem kapok ezekért, és nem is várom el. Helyette inkább abba szólnék bele, hogy mit vásároljunk. Ez ekkora baj? -.-" Mielőtt támadnál gondolj bele, hogy nem minden gyerek csak otthon ül és kínjában már nem tud mit csinálni csak ilyen "dilik" után kutatni mint a paleo...

És hidd el én legszívesebben nem külön menüt kérnék, hanem a szüleimet is rászoktatnám erre ;)

2013. márc. 17. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!