Ki szeretném próbálni a paleot fogyás céljából, de a szüleim nem támogatnak, tudnátok segíteni?
reggelire nyugodtan süss tojást, nem nehéz megtanulni tükörtojást v tojásrántottát csinálni (vaj azért szokott lenni otthon v vmi zsír v szalonna). A húsok között tényleg van sok olcsó, pl a máj is ilyen, akkor darált hús (fasírtot se nehéz csinálni) igazából kinézel egy receptet neten és megcsinálod:) a paleó amúgy nekem is bejött, nyár óta csinálom, beteg se voltam, teljesen jól vagyok. Én nem fogytam, de alapból vékony és szálkás voltam és ez maradt is. a cukor nem kell az agynak :D (vagyis egy kicsi kell, de annyi mindenkinek van, mert zsírból és fehérjéből is állít elő a szervezet, meg van a gyümölcsökben, zöldségekben, magokban is elég sok) mostanában napi 20g alatt van a ch fogyasztásom(ketogén paleót tesztelem:D) és tök jól vagyok így is :)
jó ötlet ha legközelebb anyuddal mész vásárolni, vegyél paleos dolgokat és fagyaszd le.
Ezzel talán meggyőzheted őket :
"miért kap olyan kiemelt szerepet az élelmiszerbiztonság-és higiénia?"
Én tudom, én tudom!!!! (élelmiszermérnök)
Viccet félre, gyakorlatilag értelmes biológia vagy táplálkozástudományi képzés NINCS ebben az országban. A gyerekek a képzésük során tanulnak számolni, tanulnak verseket, tanulnak történelmet, de az evolúció értelmét, a saját testük működésének az alapjait nem ismerik meg. Sejtekről, örökítő anyagokról tanulnak, de nem értik meg mit kellene enniük.
Ne várjunk sokat tőlük.
Okoskodni, leszólni pedig divat. Én is ezt csinálom, más is ezt csinálja. Jó esetben az egész konstruktív, és nem csak sértő, de tanulságos. Rossz esetben a hülyeség kerül mantrázásra, ez elkerülhetetlen. Amíg a dietetikus 'szakember' a cukor és tejtermékfogyasztás fontosságáról papolhat, addig tényleg ne várjunk sokat..
#16: Elég szomorú, hogy a táplálkozásról jóformán semmit nem tanulunk az iskolában. De ahogy írtad, még a "szakemberek" is mondanak érdekes dolgokat, ellentmondanak egymásnak, ésatöbbi. A diákoknak a helyes táplálkozásról szóló oldalak sem jobbak... Néha olyanokat írnak, hogy még én is elhűlök tőlük, pedig az én táplálkozástani ismereteim viszonylag csekélynek mondhatók.
Sokkal jobb lenne, ha nem magamnak kellett volna rájönnöm (igazából még javában jelen idő), hogy mi jó a testemnek, nem ment valami gyorsan, fiatal szervezet sokat kibír, főleg, ha megszokja...
A dögevéses gondolatot én is olvastam anno. Azt nem tudom, hogy pontosan mikor mit evett az ember, de az számomra teljesen evidens, hogy kezdetben vagy ha olyan helyzetben volt, akkor dögöt is evett, ha talált (a legújabb kor sem kivétel, természetesen, a kényszer és a hosszas éhezés sokaknál ledönti a tabukat és a finnyáskodást). Miféle toxikus anyagok, a dög nem azt jelenti, hogy romlott, hanem hogy állati hulla, amit nem az adott példány vagy csoport ölt meg, lehet teljesen friss is. A ragadozók is esznek dögöt, persze nem mind.
Szerintem ne követelőzz otthon kedves kérdező!
Amíg nem neked kell megkeresni a kajádra valót, nem neked kell elmenni a boltba érte, és nem neked kell mellette állnod órákat és feláldozni a szabadidőd, addig ne akard már más idejét és energiáit beosztani.
"Egyszerűen nem érti, hogy én teljes mértékben szeretnék megváltozni és csak húst, halat, zöldséget, tojást és gombát akarok enni.." Hát ez durva..
A kérdés az, hogy a kajádért cserébe el tudnál-e menni magadnak a boltba érte, meg hogy a havi 2-3 új fölsőről le tudnál-e mondani ennek érdekében. ???
Anyukád gondolom azért mondja amit mond, mert nem álltok úgy anyagilag, hogy ilyesmit megengedjetek magatoknak, plusz olyan nincs már bocs egy háztartásban hogy valaki 'külön menüt kér' magának mint valami ingyen konyhán.. elment az eszed.
Ha majd külön kereseted lesz, akkor majd azt eszel amit akarsz, süthetsz-főzhetsz kedvedre meg szabadidődre...
Addig pedig ne várd el hogy más áldozzon be a te 'legújabb dilid' miatt anyagiakat és egyebeket..
És a napi szintű fehérje az oké, de a hús az már nem annyira..
Tipp: egyszerre csak egy változtatást próbáljatok bevezetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!