Ki szeretném próbálni a paleot fogyás céljából, de a szüleim nem támogatnak, tudnátok segíteni?
Ne akarj ilyen hülyeséget csinálni, mert a paleo csak divat, méghozzá nem is a legokosabb.
Nyugaton - ahol kitalálták ezelött sok évvel - már bebizonyosott, hogy akik igy etkeztek, azok 10-15 év után már visszafordithatatlan károsodásokat szenvedtek (calciumhiány, köszvény, izületi problémák, vesebaj, stb), ezért ott már egyelten értelmes embernek sem jut eszébe igy táplálkozni.
Meg eleve ez egész csak "müelmélet", soha nem élt eszerin egyetlen ösember sem, ugyanis az ösemberek - ugyanúgy, mint az emberszabású majmok - nagyrészt gyümölcsöket, keményitötartalmú gyökereket, növényeket ettek, és nagynéha, ha éppen találtak, ettek dögöket is (amiket a ragadozók meghagytak) meg rovarokat.
Első válaszolónak: Nem gondoltam volna hogy léteznek még gondolkodó emberek a földön.Szinte teljesen leírtad amit én is szerettem volna.
A paleo az egyik legextrémebb és legkárosabb étrend a világon.Csak azok hisznek benne akikkel meg
lehet etetni bármi őrültséget.Sajna ma már egy olyan világban élünk ahol a bacon egészséges étel, de ha iszol egy liter frissen facsart narancslevet cukorbeteg és elhízott leszel...Az emberek szeretnek jó dolgokat hallani a rossz szokásaikról.Légyszives gondol át hogy milyen fad diétába kezdesz, mert komoly következményei lehetnek.
#1: Simán lehet hülyén táplálkozni paleósan, ez igaz minden korlátozó táplálkozásra, de még a "normálra" is. Mindazonáltal a paleo elég megengedő ahhoz, hogy ne legyen belőle probléma, ha ésszel csinálja az ember, amennyire én tudom. Már a tápanyag-, ásványianyag- és vitaminbevitelre gondolok, mert arra sose jöttem rá, hogy hogyan lakik jól egy paleós, ha épp nem eszik húst, de ez még erősebben jelentkezik a nyersvegánoknál, nem nekem való egyik sem, no. De másnak azért üdvös lehet.
Kérdező, gondolom, Te is tudod, normál táplálkozással nem igazán kell attól félni, hogy nem kap cukrot az agy... A teába rakott cukor eléggé szánalmas gondolat, már bocs, édesanyád lehet nagyszerű ember, de itt nem remekelt. Kegyetlen sok cukrot (s ha kitágítjuk, szénhidrátot) eszik a mai átlagember, nem kéne ezt megideologizálni s fokozásra buzdítani... Szomorú dolog ez.
Mindazonáltal megpróbálhatod a paleót napi húsevés nélkül is. A hús, főleg az élelmiszeripari verzió a legtöbbünk egészséges életéhez nem szükséges, s valószínűleg néha úgyis eszel. Hogy egészségtelen-e, az engem nem különösebben érdekelt sosem, így arról tuti nem fogok írni.
Kedves Kérdező!
Nos kaptál hideget, meleget egyaránt. Nem foglalkoznék a kritikákkal, mert nem igazán méltók rá. Vagdalkozni 3 évesen is lehet, ezek se számítanak többet.
Érvelj szüleidnek a betegségekkel. A cukor kell az agynak típusú igen egyszerű gondolatmenetek az elhízott és cukorbeteg emberekben csúcsosodnak ki.
Ha tudsz értelmesen beszélni a szüleiddel, akkor könnyen meg fogod oldani a helyzetet, hiszen ők jót akarnak neked, esetleg még maguknak is. Csakhogy van egy kis bökkenő. Egy olyan országban élünk, ahol nem divat gondolkodni, a régi megszokásokat követik, és addig mérgezik magukat az emberek, amíg orvosi, gyógyszeres kezelést nem kezdenek kapni - mintha az élet értelme végső soron a mielőbbi megbetegedés és az élethosszig tartó gyógyszerfogyasztás lenne. Minden erre vezet, szegényen tartják az embereket, de ha valakinek az anyagi helyzete kedvezőbb, akkor is tömik a fejüket állandóan éppen valamivel, hogy miért kell tejet enni meg kenyeret.. Ahogy az első válaszolónál is olvashattad, olyan fóbiák vannak, mint "kalciumhiány". Lényegtelen, hogy a paleo ezen képes segíteni, míg a hagyományos táplálkozási irányzatok a nagy tejfogyasztással kifejezetten a csontritkulásnak kedveznek, erről nem kell beszélni.
Mindegy hogy több tucatnyi gyógyíthatatlan betegség, amiket gyógyszerrel kezelnek egyrészt gyógyítható, másrészt megelőzhető ésszerű táplálkozással (lásd paleo) egyszerűbb egy legyintéssel elintézni az egészet.
A szüleid milyenek, legyintenek és követik az eddigi elképzeléseiket, amíg bele nem betegszenek? Sajnos sokan vannak így, mint írtam a mai társadalom sajnos ennek kedvez.. sok munka van, gondok, megélhetési problémák, a gondolkodásra és az egészségre nem marad idő.. a táplálkozás is rossz, így még kevesebb energiájuk van az embereknek amit önképzésre fordíthatnának..
TE tudsz magadon segíteni. Nem kell minden nap húst enned, ha nincs kérj zöldség köretet, és edd ezt rizs-tészta stb. helyett. Én most retek, gumós kömény, póréhagyma, csípős paprika, balzsamecet, szezámmagolaj salátával laktam jól, délben káposzta+hús ebéd volt.. készülök edzésre, hát ez a nagy, bonyolult táplálkozás.
Ha nem támogatnak otthon akkor nem lesz könnyű, de legkésőbb ha elköltözöl otthonról, akkor főzöl magadra.. addig megpróbálhatsz nyers zöldségeket, gyümölcsöket enni, ha úgysem esztek húst akkor semmit sem veszítesz a hagyományos tésztás-krumplis kajákkal.
Ha valami zöldséges étel van, kérj egy adagot lisztes rántás nélkül.. ez semmi pluszba nem kerül senkinek. Válasz hogy miért nem kérsz bele lisztet: mert mi a retkes fenének a zöldséges (vagy bármilyen más) kajába liszt? Ettől lesz finom, ehető? Ugyan már..
Tehát egy csomó magyaros, hagyományos kaja zöldség és hús alapú, csak lisztes-tejes anyagokat is adnak hozzájuk. Ha neked külön vesztek egy adagot, abba nem kell ilyeneket tenni, és máris jó.
Sok sikert és kitartást.. Ha szüleidet nem tudod idehívni a géphez, hogy ezeket elolvassák, hát meg vagy lőve kicsit, dolgozz egy olyan jövőn, ahol az emberek tisztában vannak a táplálkozással, és nem kell újabb és újabb generációknak lisztes sz.arokon felnőniük csak a népmérgezés és a megszokás miat..
Ezt egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy olyan emberek akiknek lövésük sincsen a paleó életmódról, sosem próbálták ki, minek veszik a fáradságot, hogy meggyőzzék a bizonytalankodókat arról h. hülyeség???
Én 5 hónap alatt olyan súlyfeleslegtől (19kg) szabadultam meg amit eddig semmilyen fogyókúrával és edzéssel sem sikerült.
Ezen kívül tele vagyok energiával, nem vagyok éhes állandóan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!