Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy kerüljem el a zabálást?

Hogy kerüljem el a zabálást?

Figyelt kérdés

ket het zabalassal sikeresen hiztam kb 5-7 kgt.. no comment.

most mar ezt is le kell adnom meg az elozo 8 kgt, de nem tudom meddig fogom birni...

annyira kivanom az edesseget, egesz nap tudnek enni...

hogyan tudom legyozni ezt az erzest?

ti kibirjatok nasi nelkul?

2013. febr. 27. 22:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én még nem nagyon fogytam, mert most kezdtem (és nincs mérlegem :)), de a nassolással önmagában nincs semmi baj, ha ritkán van és értelmes. Enni úgyis kell, miért ne nassold egy részét? Én diót szoktam és mazsolát, de csak napi pár szemet, s az se különösebben hiányzik, hanem vagyok éhes. Édességnek pedig eme 2 dolog darált állapotban képzett golyócskája valami szuper, de vannak más verziók is. Nekem nem kell belőle sok.

Zöldséget pl. nem szoktam nassolni, hiába ajánlgatják cikkekben, annál még a gyümölcstea és egy kiwi is inkább nass. De a gyümölcstől éhes lesz az ember, legalábbis a párom és én :)

2013. febr. 27. 22:12
 2/15 A kérdező kommentje:

igen, de en a cukros lisztes sutikre gondoltam meg a tabla csokira :D

kedvenc sutimhez hozzavalok: 200 gramm liszt, 200 gramm vaj, egy tojas, 5 dkg cukor, meg kakaopor+ cukor maz amit 150 gramm cukorral szoktam csinalni, es az egeszet betolom, ami kb 5 db, es kb 1200 kaloria....

na errol nem artana leszoknom.

2013. febr. 27. 22:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Ja és részvétem :(. Lehet ennyit hízni ilyen gyorsan? Mondjuk nekem stagnáló szervezetem van, szerintem úgy évi egy kilót hízok, amikor hízok. Igaz, nem tudok zabálni, kicsi gyomrom van és zabálni nem is esik jól.
2013. febr. 27. 22:18
 4/15 A kérdező kommentje:
igen, en hizekony vagyok, es egy ido utan kitagult a gyomrom :(
2013. febr. 27. 22:19
 5/15 anonim ***** válasza:

valamit hiányol a szervezeted, azért 'zabálsz' ennyit.

próbálj meg kiegyensúlyozottan enni, szedj multivitamint. ha az sem használ akkor lelki okai vannak az evésnek.

2013. febr. 27. 22:20
 6/15 A kérdező kommentje:

minden nap megiszok 1db multi.pezsgotabit.

igen, lelki okok valszeg mert nagyon szar napjaim vannak, de ezeket jelenleg nem tudom jobba tenni..

2013. febr. 27. 22:25
 7/15 anonim ***** válasza:

Az nehéz. Én túlettem magam kenyérből mostanában, s hirtelen elhagytam a lisztet és a cukrot. Úgyhogy nem sütök és kész. Legalábbis az elején semmiképp :D Van pár kedvelt sütim, ami nélkül meg tudnék lenni, de nem akarok. De nem kell sokszor :)

Az a fő, hogy legyen más, ami az adott igényt kielégíti. Most éjjel pl. nagyon finom, édes nyersvegán-paleo "kenyeret" fogok aszalni, ami kicsit sem kenyér, viszont roppant tartalmas édesség, lesz benne mindenféle jóság, de a durva zsírtartalma miatt roppant laktat és csak kicsi kell belőle, bár ahhoz túl finom :P

No de az én életemben már megtörtént sok váltás (a cukrot pl. rég kerülöm, ha csak lehet, nagyon cukros sütiket élből nem sütöttünk évi egynél többször), így nekem könnyebb. Pár hónapok óta a táplálkozásomhoz tartozó étel nagyobb súlyt kap, mint eddig, s pár nem fontos élelmiszer kiesik. Fontos a fokozatosság. Így is elég nagy lépés elhagyni a lisztet :D Bár meglepően könnyen megy.

Csoki nélkül megvagyok, kakaó és édesség nélkül nem, de az nem igényel cukrot (cukor alatt a barna v fehér cukrot értve).

Nem olyan nehéz ez, mint látszik ;)

Bocs, ha sokat írtam, segíteni szeretnék önnön példámmal, direkt kigyomláltam a felesleges személyes részleteket.

2013. febr. 27. 22:34
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha egyszer leállsz a szénhidrátokkal, egyenletes lesz a vércukorszinted, akkor a falásrohamok is elmúlnak.
2013. febr. 27. 22:47
 9/15 anonim ***** válasza:

Hát igen, az a sok finomság...

Először is ne tarts otthon ilyen dolgokat (süti, csoki, nápolyi, stb.). Persze ha a családoddal laksz, mint én és nekik kell, akkor szívás.

Fokozatosan egyél egyre kevesebbet, ill. próbáld délelőttre beiktatni az édességet, mondjuk tízóraira.

Ha megeszel egy tallér sütit, gyorsan nyomj be mellé egy nagyobb almát, szépen eltelít, rostot is eszel (és még finom is, ha a héja keserű pucold meg).

Tömény süti helyett keverj magadnak folyékony édesítővel és egy kávéskanál keserű kakaóporral kefirt vagy natúr joghurtot. Ez is fincsi.

VAGY vegyél magadnak valami finom fehérjeport! Ezt estére is bedobhatod, persze sima vízzel keverd ki. Ja és ész nélkül ezt sem szabad, tehát napi max. 2 adagot igyál. Én ebből már kóstoltam több ízt és mindegyik kimondottan finom volt: [link]

(Van 1 adagos kiszerelésben is.)

Egyébként ha 3 napot kibírsz édesség nélkül, utána már szinte nem is hiányzik :)

2013. febr. 27. 23:33
 10/15 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy keserű (70-80-90%-os) csokit azért ehetsz alkalmanként, ahogy banánt is, de legjobb lenne ha az édesség utáni vágyadat egy szeletelt almával próbálnád féken tartani. Nálam meglepően jól működik, pedig én aztán édesszájú vagyok!
2013. febr. 27. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!